Alles nog up to date op museumkaart.nl?

Een oproep aan alle musea op museumkaart.nl: is alle informatie nog up to date?

De recente Nationale Museumweek in april was voor veel musea aanleiding hun informatie op de site www.museumkaart.nl weer eens goed te bekijken en wijzigingen door te geven. Dat ging onbewust, want alle informatie op de site van de Museumweek kwam van museumkaart.nl.

Het kan actueler
Daardoor merkten wij dat niet alle openingstijden, entreeprijzen en algemene verhaaltjes op museumkaart.nl even actueel zijn. En véél van de foto’s die er nu op staan zijn van slechte kwaliteit. Vandaar hierbij de oproep aan alle musea op museumkaart.nl om even te kijken of alles nog klopt en of het inderdaad tijd is voor een nieuwe foto.

Op museumkaart.nl staan alle musea die de Museumkaart accepteren aangevuld met andere leden van de Museumvereniging. De musea waar de kaart geldig is zijn te herkennen aan een kleurrijke stip – een detail van de achterzijde van de kaart uit het schilderij van Jan Wolkers. De andere musea zijn voorzien van een zwarte stip.

Nieuwe foto’s
Zoals gezegd zijn veel foto’s van musea op de site van slechte kwaliteit. Kijk even of dat voor jouw museum ook geldt en stuur een nieuwe! Van het gebouw, van een topstuk, van bezoekers voor een topstuk, maakt niet uit. Stuur een foto die representatief is voor jullie museum! Voor de site helpt het als de foto een horizontaal formaat heeft. Hoeft niet in de hoogste resolutie, 700 x 400 pixels is bijvoorbeeld heel goed. Foto en algemene tekst - mocht die ook aan vernieuwing toe zijn (maximaal 150 woorden) - graag sturen naar persberichten@museumvereniging.nl

Tentoonstellingen: beeld & start- en einddatum
Tot slot een verzoek even te controleren of je de persberichten naar het juiste mailadres stuurt: persberichten@museumvereniging.nl. Ook Carla Keijzer van de Museumvereniging wil ze graag blijven ontvangen: ckeijzer@museumvereniging.nl. Als jullie een persbericht sturen, wil je dan voor museumkaart.nl geschikt beeldmateriaal meesturen of een link naar beeldmateriaal vermelden? Vergeet ook niet de correcte start- én einddatum van de expositie of activiteit te vermelden. Zonder deze data kunnen we de tentoonstelling niet op de site plaatsen.

Hartelijk dank voor jullie medewerking en met vriendelijke groet,

Noortje van Dorp

Webredacteur Museumvereniging