U bent hier

BankGiro Loterij Museumprijs 2017

Welk museum wordt 'Museum van het Jaar 2017'?

Er kan niet meer gestemd worden voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2017.
Op 11 mei wordt bekendgemaakt welk museum zich 'Museum van het Jaar 2017' mag noemen en 100.000 euro ontvangt voor de realisatie van zijn museumdroom.

Meer info: www.museumprijs.nl

De genomineerden:

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum dat al ruim 165 jaar in het hart van de havenstad Rotterdam is gevestigd. Het museum laat de bezoeker grasduinen door de Westerse kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen tot nu.

Lees meer>

TextielMuseum Tilburg

Het TextielMuseum is een museum in bedrijf, het is de enige plek ter wereld waar kunst, design, erfgoed en ambacht en innovatie samenkomen. Naast het bewaren en tentoonstellen van kunst, mode en design wordt dit ook geproduceerd in de gespecialiseerde werkplaats, het TextielLab. Bezoekers kunnen het maakproces volgen en zelf aan de slag gaan in één van de inspirerende workshops.

Lees meer>

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

De collecties moderne keramiek en sieraden van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch zijn van wereldfaam, van werk van Picasso, Chagall en Fontana tot het nieuwste Dutch design. Sinds de jaren tachtig staat het museum bekend om de vormgevingstentoonstellingen; sinds 2017 richt het museum zich volledig op het verzamelen en presenteren van design.

Lees meer>

Reacties