U bent hier

Bespaar op uw OZB belasting

Bespaar op de OZB
Elk jaar stelt uw gemeente de WOZ-waarde van uw museum vast. In januari of februari krijgt u de WOZ-aanslag per post. Binnen 6 weken kunt bezwaar indienen en mogelijk een vermindering krijgen van deze onroerende-zaakbelasting (OZB). U kunt hierbij hulp vragen aan Drevast, een adviesbureau op het gebied van bouw en waarderingen, gespecialiseerd in culturele gebouwen.

Positieve resultaten voor meer dan 120 leden
Drevast zorgt inmiddels voor meer dan 120 leden van de Museumvereniging voor besparingen op de OZB. De gerealiseerde verminderingen variëren van enkele honderden euro’s tot soms enkele tienduizenden euro’s per jaar.

Kosten
Speciaal voor leden van de Museumvereniging gelden de volgende voorwaarden:

Drevast rekent geen kosten voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek.
Indien Drevast vindt dat de waarde te hoog is vastgesteld, wordt door hen een volledige procedure gevoerd op basis van no cure no pay. Het honorarium bedraagt 30% van de daadwerkelijk gerealiseerde vermindering, exclusief BTW, op de OZB. Het honorarium is declarabel op het momnet dat overeenstemming met de betreffende gemeentelijke belastingdienst is bereikt. Als de procedure leidt tot een extra uitkering of vergoeding van proceskosten, is dit deel een aanvulling op het honorarium van Drevast. Als geen vermindering of besparing wordt bereikt, is geen honorarium verschuldigd.

Ervaringen van de leden
Ron Karels, directeur Museum BroekerVeiling: “Drevast heeft in goed overleg en met behoud van onze goede relatie met de Gemeente Langedijk voor Museum BroekerVeiling een uitstekend resultaat behaald.”

Manon Borst, directeur Museum Martena: “Drevast heeft op een prettige en inzichtelijke wijze geholpen om de OZB waarde van ons historische pand naar beneden bij te laten stellen. Dit scheelt ons op jaarbasis een aanzienlijk bedrag.”

Contact
Wilt u ook dat Drevast de WOZ-waarde van uw museum beoordeelt? Of wilt nog meer informatie? Neem dan contact op met Jelte van Dijk van Drevast Tel: 030 – 69 77 010 E: info@drevast.nl

Let op: Voordat u besluit bezwaar te maken is het raadzaam om na te gaan of vermindering van de WOZ-waarde leidt tot een vermindering van een gemeentelijke subsidie voor uw museum. Hierover kan Drevast u meer informatie geven.

> Meer inkoopvoordeel

Reacties