U bent hier

China – Dichterbij dan je denkt!

Hoe betrek je Chinese bezoekers bij je museum? Deze vraag stond centraal tijdens een bijeenkomst van ‘The Art Connector’ op 19 juni 2018 in het Mauritshuis.


Steeds meer Chinezen bezoeken Europa en Nederland is daarbij een populaire stop, mede dankzij de kunst & cultuur in ons land. Lang kwam de Chinese toerist in groepsverband, maar de FIT-traveler (Free Independent Traveler) is in opkomst. Deze toerist lijkt meer op de westerse reiziger en streeft naar een gevoel van ontdekken en avontuur. De FIT-traveler is daarom niet alleen op zoek naar de bekende, grote musea maar wil ook de kleinere streekmusea leren kennen waarin de Nederlandse/Europese cultuur voelbaar is.

Hoe sluit je daar nu op aan?
Door bijvoorbeeld je communicatiemiddelen aan te passen op deze bezoeker. Kijk eens naar de mogelijkheden van betaling en integratie via WeChat. Deze app wordt door ruim 700 miljoen Chinezen gebruikt voor betaling, communicatie, routebeschrijving en heel veel meer. Als jouw museum onderdeel is van deze app, maakt het de weg voor de Chinese bezoeker letterlijk makkelijker. Deze en vele andere tips worden gedeeld in de presentatie die je hier vindt! Samen kunnen we ook buitenlandse bezoekers laten genieten van ons échte goud!

Meer over China: 
https://museumcontact.nl/artikelen/china-gouden-horizon

Reacties