Coronanieuws

Musea tijdelijk gesloten

Vanwege het coronavirus zijn musea tijdelijk gesloten tot en met dinsdag 28 april. In de week van 21 april volgt nader bericht van het kabinet over de periode vanaf 29 april.

Museumkaart: bewaar je kaart, geniet later!
Wegens de tijdelijke sluiting van musea is de Museumkaart momenteel niet te gebruiken. Samen met de gehele cultuursector starten we een publiekscampagne ‘bewaar je ticket, geniet later’. Daarin roepen we het publiek op om geen restitutie te vragen. Voor de Museumkaart bieden we de kaarthouders de mogelijkheid de kaart te verlengen of het recht daarop om te zetten in een donatie. Zodra we daar inzicht in hebben, kunnen we ook bepalen in welke mate we de musea kunnen bevoorschotten vanuit de Museumkaartgelden.

Nationale Museumweek goes digital
De Nationale Museumweek van 20 t/m 26 april vindt dit jaar digitaal plaats! Ga naar www.museumweek.nl voor het volledige programma. Via onze museumweeknieuwsbrief houden we je op de hoogte. Ontvang je die nog niet, maar wil je dat wel? Stuur dan een berichtje aan milou@museumweek.nl. Laten we er samen een mooie week van maken en neem hier vast een kijkje.

Ledenvergadering 25 mei
Houd de datum van 25 mei s.v.p. gewoon vrij in je agenda. We kunnen weliswaar fysiek niet bijeenkomen, maar we werken aan een digitale oplossing. Geldig stemmen wordt ook mogelijk; daarvoor heeft het kabinet een wetsvoorstel gemaakt.  Dat moet o.a. nog door de Tweede en Eerste Kamer, dus geldig is het nog niet. Maar het zit dus in de pijplijn!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

•Museumtips, en melden mooie voorbeelden van musea online: Carla Keijzer

•Belangenbehartiging: Lodewijk Kuipers en Janneke Visser