Definitief protocol voor heropening musea is beschikbaar

Update 20 mei 2020

Per 1 juni mogen musea onder de voorwaarde van vooraf reserveren door het publiek en rekening houdend met het protocol weer open. In de bijlage rechtsboven tref je het definitieve protocol. Het protocol draagt bij aan veilige en verantwoorde heropening van de musea. Musea kunnen zich op basis hiervan voorbereiden en benodigde maatregelen treffen.

Protocol draagt bij aan veilig museumbezoek
Doel van het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea is dat bezoekers veilig samen uit kunnen in het museum en dat vrijwilligers, medewerkers en leveranciers die niet tot de risicogroepen van het coronavirus behoren op een veilige manier hun werk in het museum kunnen doen. De maatregelen in het protocol zijn bedoeld om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op basis van nieuwe inzichten van het RIVM kunnen aanpassingen van het protocol noodzakelijk blijken.

Zie rechtsboven in de bijlage het definitieve protocol.

Hoewel ik begrijp dat er hard aan gewerkt is (in een korte periode), we dankbaar moeten zijn dat er überhaupt een protocol is dat zorgt dat 1 juni weer open kunnen én dat we natuurlijk allemaal zullen moeten improviseren, vraag ik me toch af waarom er bij dit protocol vooral naar grote musea gekeken lijkt te zijn.
Ik ben het met opmerkingen van Rdejager wel eens maar met enige aanpassingen lukt het elk museum om aan de regels te voldoen. Wat online ticketing met time slots betreft: Er zijn zeer betaalbare oplossingen die snel in vrijwel elke website zijn te plaatsen. Ik deel graag mijn kennis. https://www.museumhoorn.nl/pg-5548-7-105336/pagina/tickets.html Voor vragen info@museumhoorn.nl
Online registratie is enerzijds nodig voor beheersen van aantal bezoekers, anderzijds ook verplicht voor contactonderzoek door de GGD indien daar aanleiding voor is in belang van de volksgezondheid. Ik kan nergens vinden hoe lang we de persoonsgegevens moeten bewaren: is 1 maand voldoende?