Effecten Coronacrisis op het Nederlandse museumbezoek

Uit recent onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy blijkt dat museumbezoekers trouw zijn aan de sector. Maar liefst 79% van de Nederlandse museumbezoekers verwacht na heropening de musea weer even veel of zelfs meer te gaan bezoeken. 21 procent denkt het bezoek in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar te verminderen. Een vijfde van de museumbezoekers geeft aan direct na heropening weer Nederlandse musea te gaan bezoeken. En 58 procent verwacht een museumbezoek meer dan een maand uit te stellen na de heropening. Aarzelingen over bezoek aan musea zitten voornamelijk in de mogelijkheid tot het afstand houden van andere bezoekers, het veilig gebruik van toiletten en het aanraken van deurklinken en trapleuningen. Voor meer informatie zie de bijlage rechtsboven.