Extra budget beschikbaar voor erfgoededucatie

Het budget van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de subsidieregeling Mediakunst- en erfgoededucatie is verhoogd met ruim 1 miljoen euro. Met deze subsidie worden culturele instellingen en scholen in het primair onderwijs gestimuleerd, die samen aan de slag gaan om erfgoed in de school tot leven laten komen.

Misschien zie je mogelijkheden voor een subsidieaanvraag, door jouzelf of door je achterban of contacten? Delen van deze informatie mag.

Plannen voor nieuw schooljaar
Heb je een idee of plan voor het nieuwe schooljaar, neem gerust contact op met een van de adviseurs. Ze helpen je graag verder. Alle informatie over de subsidieregeling en contactgegevens staan op de website.

Op zoek naar inspiratie? Lees de verhalen van museum Kennemerland (klein museum zet erfgoededucatie op de kaart) of Kunst Centraal (mediakunsteducatie een aanpak waarmee je vooruit kunt).

Praktisch
Aanvragen voor zowel mediakunsteducatie als erfgoededucatie kun je in 2020 nog tot 11 december indienen. In 2021 kun je van 18 januari tot 1 december aanvragen indienen voor erfgoededucatie. Mediakunst wordt dan, net als andere disciplines, geïntegreerd in de CMK-matchingsregeling 2021-2024.

Meer informatie over de regeling, voorwaarden en voorbeelden etc. vind je op de website.

Communicatie rondom deze regeling
Mocht je willen communiceren over deze subsidieregeling, voel je vrij om teksten van de eerder  genoemde website te halen. Vraag voor gebruik van beeldmateriaal altijd vooraf toestemming. Wil je hulp of advies bij de communicatie, mail dan naar Nancy Scheeve, communicatieadviseur, voor korte teksten, nieuwsberichten etc. Zij helpt je met plezier.

Dossiers
Educatie