Handleiding Lobbyen bij de gemeente 2018

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Als Museumvereniging willen we onze leden handreikingen doen hoe zij zich hierop kunnen voorbereiden. Daartoe hebben we een Handleiding Lobbyen bij de gemeente 2018 geschreven.

Hierin staan praktische tips en tricks genoemd over lobbyen. Wat lobbyen inhoudt. Wat u ermee kunt bereiken. Welke tijdlijnen en processtappen van belang zijn. Welke personen belangrijk zijn om rekening mee te houden. Er staat ook een position paper in opgenomen als voorbeeld, waarmee u de belangen van uw museum voor het voetlicht kunt brengen. Kortom, allerlei adviezen over welke boodschap af te geven, op het juiste moment, bij de juiste persoon.

> Download hier de handleiding

In het komende jaar worden er net als dit jaar enkele regiobijeenkomsten georganiseerd door de Museumvereniging. Bij deze bijeenkomsten zullen er workshops of zelfs één-op-één speeddates worden georganiseerd met collega’s van Team Public Affairs. Dit zal onder andere gaan over lobbyen. Daar kunt u met al uw vragen terecht. Houd de agenda op de website van Museumcontact in de gaten.

Lodewijk Kuiper
Beleidsmedewerker Public Affairs / collectieve belangenbehartiging
Onderwerpen: o.a. Contacten Tweede en Eerste Kamer, Min OCW: werkgroep collecties & periodieke overleggen, Kring Rijksmusea.
Contactgegevens: Lkuiper@museumvereniging.nl +31 20 551 2926

Politiek