Hutten bouwen en prehistorische sieraden maken

Op 14 en 17 oktober staan er twee activiteiten op het programma bij het Universiteitsmuseum die passen bij onze tentoonstelling DIG IT ALL: Ervaar de archeologie van de toekomst.

Zo kunnen kinderen echte experimentele archeologen helpen met het bouwen van een hele toffe hut (op schaal, dus je kunt er niet inzitten helaas), zoals mensen deze meer dan 6.000 jaar geleden ook maakten. Ga aan de slag met materiaal uit de natuur en leer zelf je eigen hut bouwen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te leren boren met een echte pompboor. Deze boor werd in de middensteentijd (12.000 – 5.500 jaar geleden) door de mensen van toen gebruikt om gaten te maken in bijvoorbeeld botten of in hout. Maak van bot of hout je eigen armbandje, ketting of zelfs een muziekinstrument!

Geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar, € 2,50 voor beide activiteiten en gratis toegang + speurtocht voor kinderen tot het museum. Duur: +- 1,5 uur.

Aanmelden gaat door te mailen naar universiteitsmuseum@rug.nl o.v.v. Hutten Bouwen & Sieraden Maken. Geef daarbij aan met hoeveel kinderen u komt. NB. I.v.m. de Covid-maatregelen kan maar 1 begeleider helpen. Het is ook mogelijk om tijdens de activiteit het museum te bezoeken als begeleider (tegen regulier tarief)

Museumkids