Informatie en tips voor juryleden Museumkids 2022

Leuk dat je meedoet! Samen met andere museummedewerkers bepaal jij wie de nieuwe Museuminspecteurs van het jaar zijn.

Praktische informatie:
Je hebt op 1 november een e-mail ontvangen met een inloglink en inloggegevens. Met je e-mailadres en wachtwoord kun je inloggen in de jury applicatie. De link naar de jury applicatie staat in je mail.
Op 6 november om 22.00 uur moet je klaar zijn met alle inspecties.
Na het inloggen zie je 3 leeftijdscategorieën. Alle drie kun je jureren vanaf 1 november. Je krijgt steeds sets van 2 inspecties te zien. Van elke inspectie zie je het kunstwerk en het antwoord op de kwalitatieve vraag.* Je kiest telkens welke jij de beste vindt. Dit doe je voor elke categorie. Je kunt tussendoor even stoppen: het systeem onthoudt waar je bent gebleven. Met de knop ‘undo’ kun je 1 stap terug doen naar de vorige inspectie, om eventueel een ander antwoord te geven. Tijdsindicatie voor het jureren: ruim 1 uur.

Tips:
Waar let je op bij het jureren?

• Is de vraag door een kind beantwoord?
  • Geeft het kind feedback op het bezoek passend bij de leeftijdsgroep?
  • Is er op een creatieve manier omgegaan met de mogelijkheden (stickers, kleuren, afbeeldingen, opmerkingen, etc.)?
  • Je kunt op het kunstwerk klikken en het zo in een grotere versie zien

Welke kwalitatieve vragen zijn er?*
Bij het invoeren van een inspectie krijgt een kind als eerste vraag: ‘Hoeveel sterren geef jij dit museum?’
Gevolgd door: ‘Wat zou je andere kinderen vertellen over dit museum?’
Afhankelijk van de invulling van deze vraag wordt een kwalitatieve vervolgvraag gesteld. Bij 4 of 5 sterren: ‘Wat vind je goed aan dit museum?’; bij 3 of minder sterren: ‘Wat kan dit museum beter doen?’
Deze vragen krijg je te zien bij het beoordelen. Verschillende vragen kunnen naast elkaar verschijnen.

Vragen of opmerkingen?
Heb je nog vragen of opmerkingen, dan horen we het graag via info@museumkids.nl.

Alvast heel hartelijk bedankt voor je medewerking!

Museumkids