U bent hier

Lobby gaat onverminderd door

Niet alleen corona, maar ook de bekendmakingen van subsidies maken deze zomer tot een spannende periode. Extra reden voor de Museumvereniging om zich volop te blijven inzetten voor haar leden. Dat doet ze via intensief contact met politici, ministeries, haar leden en met andere partijen in de culturele sector. We zijn blij dat een deel van de musea nu ook echt extra middelen krijgen, onder meer via het Mondriaan Fonds. Maar we zijn er nog lang niet – we blijven ons inzetten voor steun voor álle musea. Zo publiceren we in de aanloop naar Prinsjesdag de uitkomsten van de komende enquête. Natuurlijk zullen we die ook onder de aandacht brengen van pers en politici.

Op 29 juli maakte het Mondriaan Fonds bekend welke 28 regionale musea in aanmerking komen voor de Compensatieregeling Coronacrisis Musea > 100.000 bezoekers. Begin september wordt bekend gemaakt welke musea in aanmerking komen voor de regeling Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000 – 100.000 bezoekers van het Mondriaan Fonds. In verschillende provincies wordt op dit moment gewerkt aan de uitwerking van de provinciale steunmaatregelen voor cultuur als gevolg van corona. Hou als musea goed in de gaten of je daarvoor in aanmerking komt en zie daarvoor ook deze pagina op Museumcontact

We roepen alle musea op om zich zoveel mogelijk aan te melden voor de steunmaatregelen die er zijn. Door deze niet aan te vragen wordt onbewust een signaal afgegeven dat de situatie niet zo erg is. Daarnaast kunnen musea vaak pas voor aanvullende steun van bijvoorbeeld gemeenten en provincies in aanmerking komen als het generieke noodpakket is ingezet. Dit schema biedt een beknopt overzicht van de verschillende steunmaatregelen voor musea.

Reacties