Maurits Talk- over: hoe worden musea inclusiever?

met optreden van Clear the Air door onder andere Damani Leidsman

zondag 7 juli - Maurits Talk in het Mauritshuis, Den Haag!

Maurits Talk is een live talkshow met verschillende, verrassende gasten. Mensen met verschillende belangen bij en in musea gaan met elkaar in gesprek en proberen een antwoord te vinden op de vragen ‘Hoe zorg je dat musea inclusiever en dus verwelkomender worden, zijn en blijven?’ en ‘Hoe stel je een collectie samen waarin iedereen - zowel de verwachte bezoekers als zij die beschouwd worden als 'nieuwe doelgroepen' - vertegenwoordigd en erkend zijn?’ Als bezoeker krijgt u uiteraard de kans om ook vragen te stellen. Het is tevens de laatste dag dat de tentoonstelling is te bezoeken: Bewogen Beeld- Op zoek naar Johan Maurits met verschillende perspectieven op de naamgever van het Mauritshuis.

Host: Deborah Cameron (power queen, community builder en host)

Panelleden: • Wim Manuhutu (directeur Migratiemuseum) • Nike Ayinla (aanstormend talent in de Haagse culturele sector) • Richard Kofi (tentoonstellingsmaker Nationaal Museum van Wereldculturen en kunstenaar) • Simone Zeefuik (organisator, schrijver en programmeur bij het Bijlmer Parktheater) • Lea van der Vinde (conservator Mauritshuis tentoonstelling Bewogen beeld)

Optreden Clear the Air: Compositie en zang: Damani Leidsman Gitaar: Danny van Dien • Duur: 1,5 uur • Kosten: € 5 (+ toegangsbewijs museum) via https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/ontdek/tentoonstellingen/bewogen-beeld/bewogen-beeld-programma/ • Taal: Nederlands