Museumkaart, online ticketing en looptijd Museumkaarten

Nu de musea per 1 juni de deuren volgens het opgestelde protocol weer mogen openen, heeft de Museumvereniging een verzameling van bedrijven op Museumcontact gezet die online reserveringen met tijdsloten aanbieden. Deze verzameling is tot stand gekomen via referenties van musea zelf. Heb je goede ervaringen met een leverancier die nog in dit overzicht ontbreekt? Meld het ons via kvanveen@museumvereniging.nl.

Goed om te weten is dat, ondanks dat vooraf wordt gereserveerd, de Museumkaart bij de entree gescand moet worden voor de registratie van het bezoek.
Let daarop, want zonder die scan is er geen Museumkaartvergoeding mogelijk.

De Stichting Museumkaart heeft tijdens de sluiting alle lopende abonnementen verlengd. Dit houdt in dat Museumkaarten extra looptijd hebben gekregen. Hierdoor klopt de op de Museumkaart vermelde vervaldatum niet altijd meer. Dus ook al is de datum op de kaart reeds verlopen, scan altijd de Museumkaart voor de controle op de daadwerkelijke vervaldatum. Is een kaart verlopen? Dan geeft de kassa of de scanner dit duidelijk aan. De kaarthouder zelf kan de nieuwe vervaldatum zien via de website museumkaart.nl in het onderdeel Mijn Museumkaart. Kaarthouders hebben ook de mogelijkheid om deze extra looptijd te doneren en zo de musea te steunen. Sommige kaarthouders hebben gekozen voor restitutie van de looptijd. In beide gevallen klopt de vervaldatum op de Museumkaart dan wel.