Museumkaart op telefoon en bezoekopgave

Museumkaart en mobiel?
Het komt voor dat museumbezoekers een afbeelding van de Museumkaart op hun mobiele telefoon als entreebewijs willen gebruiken. We begrijpen dat het voor hen handig is om alles in een mobiel op te slaan, maar helaas is het niet mogelijk hiermee het museum in te gaan. Alleen het tonen van de fysieke Museumkaart geeft recht op toegang met de Museumkaart. De Museumkaart is een persoonlijke kaart. Met een telefoon is het relatief eenvoudig hier misbruik van te maken. Als dat op grote schaal gebeurt, komt het vergoedingenmodel van de kaart voor musea in gevaar. Om die reden verzoeken we je vriendelijk en uitdrukkelijk alleen de fysieke Museumkaart als geldig toegangsbewijs te accepteren. Het is ook lastig uit te leggen wanneer het ene museum wel toegang geeft met een mobiele telefoon en het andere museum niet.
Alle informatie is ook terug te lezen in de voorwaarden en bij de veel gestelde vragen op www.museumkaart.nl.

Waarom is het fijn de bezoekgegevens met de Museumkaart snel door te geven?
Een terugkerend onderwerp voor de 15e van de maand is het sturen van de bezoekgegevens. Waarom is dit ook voor jou nu zo belangrijk? Dit hebben we nodig om de gemiddelde toegangsprijs (GTP) te berekenen voor de Museumkaart. En op basis hiervan ontvang je de vergoeding voor bezoeken met de Museumkaart aan het museum.

Het sturen van de gegevens is heel eenvoudig. Wanneer je een kassasysteem hebt, kan je de kassaleverancier vragen een automatische export te sturen naar bezoek@museumvereniging.nl. Wanneer je een handmatige scanner hebt, kan je de gegevens doorgeven via je Museumcontact account. Bij persoonlijke gegevens kan je de optie aanvinken om toegang tot de formulieren Museumkaarten te krijgen.
Heb je hierover nog vragen, of zijn er onduidelijkheden, neem dan gerust contact op met Zita de Wijs zdewijs@museumvereniging.nl

Museumkaart