Museumtips, Museum.nl en social media

Website voor publiek én musea

Bezoek is belangrijk voor musea. Museum.nl is dé site waar publiek inspiratie en informatie over musea kan vinden op één overzichtelijke plek. Met dit platform verleiden we museumliefhebbers meer over musea te weten te komen en nog vaker naar musea te gaan. Voor Museumkaathouders biedt museum.nl nu een speciale filter  waar exclusieve aanbiedingen voor hen staan. Als museum kun je zelf activiteiten, pronkstukken en tentoonstellingen delen op de website. Om je daarbij te helpen is er een uitgebreide CMS handleiding gemaakt. In deze handleiding lees je stap voor stap hoe je content invoert en bewerkt. Klik hier om de handleiding te bekijken.

Wijzigt er iets in jullie openingstijden, toegangsprijzen of bezoekadres? Stuur dan een mail naar crmmutaties@museumvereniging.nl dan wordt dit voor jullie aangepast.

Museumtips & social media

De maandelijkse digitale nieuwsbrief Museumtips, met aanbiedingen voor Museumkaarthouders en verschillende rubrieken zoals Binnenkort, Laatste kans of Pronkstuk. Deze nieuwsbrief gaat naar ruim 920.000 Museumkaarthouders, bekijk hier een overzicht. Leuke museum nieuwtjes worden dagelijks ook op onze Twitter, Facebook & Instagram gedeeld. Wij vullen Museumtips aan de hand van de informatie die de leden zelf op museum.nl plaatsen. Zorg er dus voor dat je aantrekkelijke content op de site zet, denk ook aan activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar, want voor gezinnen is in elke editie plek.
Voor vragen kun je terecht bij:
 Carla Keijzer

Museumkids

Het platform voor kinderen en hun (groot) ouders in de basisschoolleeftijd. Met de jaarlijkse verkiezing van de Kidsproof musea, gekozen door de museuminspecteurs, met spelletjes, familieactiviteiten en door campagnes tijdens de schoolvakanties legt de Museumvereniging op een speelse manier verbinding tussen kinderen en museale collecties. Elk verenigingslid kan hieraan meedoen, hier vind je alle informatie over Museumkids.

Marketingdashboard

Waar komen de Museumkaartbezoekers in jouw museum vandaan? Bekijk en analyseer de gegevens van jullie bezoekers in het marketingdashboard van jouw museum. Lees hier hoe je toegang krijgt tot dit dashboard.

Radio, televisie en digitale media

De Museumvereniging en Stichting Museumkaart gaan diverse samenwerkingen aan met regionale en/of landelijke mediapartners om musea te promoten. Heb je hier ideeën voor of vragen over, laat het ons dan vooral weten.
Contactpersoon: Melanie de Langen,
mdelangen@museumvereniging.nl of Wenneke Chillon, wchillon@museumvereniging.nl

Verrijk je organisatie | Gratis museumvacature delen

Leden kunnen gratis hun museumvacatures aanmelden zodat deze geplaatst kunnen worden op de vacaturepagina van de Museumvereniging. Ook delen we de vacature op onze social mediakanalen  (LinkedIn, Facebook en Twitter). Kijk hier voor meer informatie.

Contact

Mocht je vragen hebben, stuur dan een bericht naar info@museumvereniging.nl. We helpen je graag op weg en zien uit naar mooie samenwerkingen en actieve deelname in het landelijke museumnetwerk! Museummedewerkers kunnen de social media volgen van de Museumvereniging om op de hoogte gehouden te worden van nieuws uit de sector.

Dossiers
Museumkaart