U bent hier

Museumtips vernieuwd, nog meer plek voor musea!

Promoot je museum in Museumtips
De maandelijkse digitale nieuwsbrief Museumtips is nu gekoppeld aan het adresbestand van de kaarthouders. Zo hebben wij beter zicht op het klikgedrag en kunnen we zien wat de kaarthouders graag willen, want Museumtips is een middel om een band met de lezers op te bouwen, ze iets exclusiefs te bieden, zodat  we binding blijven creëren met de museale collecties in Nederland.

Hoe werkt het?
Maandelijks versturen wij Museumtips aan ruim 950.000 Museumkaarthouders. Een enorm potentieel bereik, midden in de doelgroep. De huidige rubrieken: 

  • Binnenkort: een tentoonstelling die over ± 3 weken start
  • Laatste kans: een tentoonstelling die binnen ± 3 weken afloopt
  • Aanbieding: een exclusieve aanbieding voor Museumkaarthouders bij een tentoonstelling of vaste collectie
  • Aanbieding voor gezinnen en/of kinderen met een Museumkidskaart, t/m 12 jaar
  • Advertentie: voor musea met een tentoonstelling met toeslag of externen
  • Eventueel breiden we later het aantal rubrieken nog uit

In nieuwsbrief én op de site
Inmiddels zijn we verder met testen van de nieuwe opzet. Omdat alle musea zo enthousiast zijn, krijgen we héél veel reserveringen voor Aanbiedingen. Dat is hartstikke mooi. Alleen passen die niet met zijn allen meer in de nieuwsbrief. We zien dat een lange nieuwsbrief niet werkt. Mensen klikken nauwelijks op de onderste rubrieken. Dat wil natuurlijk niemand.

Om toch zoveel mogelijk musea tegemoet te komen kan iedereen aanbiedingen – sommigen zeggen acties  –   blijven insturen. Wij kijken dan elke maand naar op basis van een eerlijke geografische spreiding, hoeveel keer een museum dit jaar al in de nieuwsbrief stond, het soort aanbieding & beeld welke musea in de nieuwsbrief komen en welke op de site, tussen de andere aanbiedingen: https://www.museumkaart.nl/Speciaal/AllesvoorMuseumkaarthouders. In elke nieuwsbrief verwijzen we hier dan actief naar met een rechtstreekse link. We weten dat dat goed werkt. Waar nodig ondersteunen we deze aanbiedingen daarnaast op sociale media, waar we óók naar verwijzen in de inleiding van Museumtips.

Alle input kan naar Carla Keijzer: ckeijzer@museumvereniging.nl.

Aanlevertips aanbiedingen
Qua aanbiedingen is het belangrijk te weten dat kaarthouders vooral inhoudelijke dingen fijn vinden, zoals een lezing, rondleiding of workshop. Voor kinderen is iets doen altijd goed, met een prijsje eraan gekoppeld, of dat ze een vriend(innet)je zonder Museumkaart mogen meenemen. Vanwege de hoge oplage is een aanbieding met geldigheid van één dag te weinig. Afhankelijk van je capaciteit is minimaal twee dagen in een maand een vereiste. Plan altijd ‘onzichtbaar’ extra dagen in om teleurstelling te voorkomen. Extra’s zoals korting op een catalogus of een lunch of high tea gekoppeld aan een lezing vinden lezers over het algemeen ook interessant. Alle aanbiedingen staan op museumkaart.nl. Hiervoor kun je maximaal 150 woorden aanleveren. In de nieuwsbrief zelf is slechts ruimte voor één regel, bijvoorbeeld ‘Speciale rondleidingen in Museum x’.

Let op: tentoonstellingen waarvoor een toeslag geldt, kunnen alleen als betaalde advertentie mee in Museumtips. Meer informatie hierover: Uitgeverij Intermed, tel. 050-312 00 42, Aly Harteveld-Blok: info@intermed.nu

Foto’s
Graag ontvangen wij voor alle rubrieken rechtenvrij, aantrekkelijk beeld in hoge resolutie. In de nieuwsbrief zijn de beelden voornamelijk vierkant, op de website horizontaal. Als je het beeld in hoge resolutie aanlevert, snijden wij het zelf bij op het juiste formaat.

Deadlines
Let op
: de verzenddata kunnen nog wijzigen omdat we daarmee ook gaan testen. In principe is de verzending op de dinsdag of donderdag vóór de betreffende maand.

Planning Museumtips

Maand Aanleverdatum Proefversie Verzenddatum
Februari 2020 20 december  20-22 januari  28 januari 
Maart 2020 28 januari  18-21 februari 27 februari
April 2020 25 februari 17-20 maart  26 maart 
Mei 2020 24 maart 14-17 april 28 april
Juni 2020 28 april  17-20 mei 28 mei
Juli 2020 27 mei  16-18 juni 25 juni
Augustus 2020 26 juni  16-17 juli 28 juli 
September 2020 28 juli  18-20 augustus 25 augustus
Oktober 2020 25 augustus 15-17 september 24 september
November 2020 23 september 19-22 oktober 27 oktober
December 2020 28 oktober  16-18 november 26 november
Januari 2021 25 november 15-16 december 22 december
Februari 2021 22 december 20-21 januari 27 januari
Tags 
Museumkaart
Dossiers 
Museumkaart

Reacties