Museumtips vernieuwd, nog meer plek voor musea!

Voor een blijvende binding van alle Museumkaarhouders met de collectie Nederland vernieuwen we Museumtips, de maandelijkse digitale nieuwsbrief voor kaarthouders.

Met nieuwe rubrieken, zoals ‘verwacht’ en ‘laatste kans’ over tentoonstellingen, een kijktip met een video, een museaal pronkstuk met een mooi verhaal en uiteraard ook nog de vertrouwde, speciale aanbiedingen voor kaarthouders. Gedurende het jaar wisselen we de rubrieken ook af met nieuwe. Zo komt er ruimte voor meer musea in Museumtips en kunnen musea die veel programmeren vaker mee, al is dat dan in verschillende rubrieken. Tentoonstellingen waarvoor een toeslag geldt, kunnen alleen als betaalde advertentie mee in Museumtips.

Ook de segmentatie van kaarthouders verbeteren we omdat we tegenwoordig aan het gedrag  kunnen zien wat de kaarthouders zélf willen. De vernieuwde Museumtips is direct gekoppeld aan de marketingdatabase van Museumkaarthouders. Momenteel hebben we bijna 1,4 miljoen kaarthouders en 720.000 van hen hebben zich opgegeven voor Museumtips. Daarnaast zijn er circa 200.000 belangstellenden die hebben laten weten ook Museumtips te willen ontvangen. Dat is maandelijks dus een enorm potentieel bereik. Helemaal als je je bedenkt dat zij gemiddeld gedurende zes jaar zo’n 40 musea bezoeken.

Museumtips start in 2019 met verschillende doelgroepen:

• Gezinnen met kinderen t/m 12 jaar. Bereik 63.000
  • Starters met maximaal 2 jaar een Museumkaart. bereik 162.000
  • Ambassadeurs die meer dan drie keer per jaar musea bezoeken. Bereik 371.000
  • Trouwe fans die door jaren geen regelmatig musea bezoeken. Bereik 324.000

We gaan testen welke rubriek bij wie het beste werkt. Vandaar dat we jullie, vragen ons te laten weten of je mee wilt in Museumtips speciaal voor gezinnen of voor kaarthouders. Dan bekijken wij wanneer welk museum in welk segment van starters, ambassadeurs of trouwe fans meegaat.

Behalve de rubrieken en de segmentatie verandert ook het verzendmoment. We verzenden de vernieuwde Museumtips voortaan kort vóór de eerste week van de nieuwe maand. De eerste versie is de februari-editie, die we dinsdag 29 januari versturen. In de loop van het jaar zullen we ook experimenteren met de verzenddag.

Wil je mee in Museumtips?

Stuur je aanbod naar Carla Keijzer en Anne Marie von Frijtag: museumkaartmagazine@museumvereniging.nl. Vermeld erbij of de content geschikt is voor gezinnen of voor overige kaarthouders. NB: tot en met april is er nog maar zeer beperkt ruimte voor volwassen kaarthouders omdat die al vrijwel volgeboekt zijn. Aanbod voor gezinnen is zeer welkom! Voor de rubrieken verwacht, laatste kans en aanbiedingen gaat het om tentoonstellingen. Neem voor de andere rubrieken eerst even contact met ons op.

Planning 2019

Maand Verzendweek