Museumvereniging sluit aan bij meldpunt Mores.online

Alle medewerkers bij musea hebben recht op een veilige werkplek en daarom heeft de Museumvereniging zich aangesloten bij meldpunt MORES. Voel je je onjuist behandeld tijdens je werk in het museum en vind je daar in het museum geen gehoor voor dan kun je dit anoniem melden bij MORES. Denk dan bijvoorbeeld aan seksuele intimidatie, pesten, machtsmisbruik of geweld. Met 'alle medewerkers' worden niet alleen medewerkers in loondienst bedoeld maar ook stagiaires, vrijwilligers en zzp’ers, kortom iedereen die werkt in een museum.

Voor het stappenplan zie de bijlage in dit artikel.

Klik hier om het meldpunt te bereiken.  Zij adviseren je dan verder. Je anonimiteit is daarbij gewaarborgd. Heeft je museum al een eigen vertrouwenspersoon? Dan is de eerste stap om je daar te melden.

HR Nieuws