U bent hier

Museumvisie

Museumvisie is het toonaangevende vaktijdschrift voor de museumprofessional. Ruim 60 pagina's met nieuws, achtergrondinformatie, ontwikkelingen, visies, dromen, transfers, bouwplannen, boeken, producten en activiteiten.
 

Museumvisie, het toonaangevende vaktijdschrift voor de museumprofessional, stopt
Op 1 maart 2019 verschijnt de laatste Museumvisie in de huidige papieren vorm. Dan komt er na 40 jaren een einde aan een prachtig blad, waarin elk kwartaal achtergrondnieuws, ontwikkelingen, visies en dromen van de museumsector werd gepubliceerd.  Lees hier meer. 

Dossiers 
De dossiers uit Museumvisie staan ook online op Museumcontact. Zoals het meest recente dossier over Helden en Stile krachten. Of bekijk hier het dossier Diversiteit waarvoor de makers van Museumvisie met zes experts uit verschillende sectoren spraken, vier best practices laten zien en een beknopte geschiedenis vertellen. 

 Mike Bink


Longreads
In de nieuwste longread De Chinezen komen! Of gaan wij naar China? wordt stilgestaan bij de Chinese grootmacht. Het aantal Chinese toeristen in Nederland is de afgelopen jaren spectaculair toegenomen en zal blijven groeien. Daar liggen kansen voor Nederlandse musea, maar met de culturele verschillen zijn er natuurlijk ook obstakels (account vereist). 


   

  Dossiers 
  Museumvisie

  Reacties

  graag zou ik af en toe een artikel willen delen met andere belangstellenden; zijn de artikelen digitaal beschikbaar?
  Profiel afbeelding van
  Beste Anetta, De artikelen zijn helaas nog niet digitaal beschikbaar.