U bent hier

Museumvisie

Museumtalent Imara Limon

Museumvisie is het toonaangevende vaktijdschrift voor de museumprofessional. Elk kwartaal ruim 60 pagina's met nieuws, achtergrondinformatie, ontwikkelingen, visies, dromen, transfers, bouwplannen, boeken, producten en activiteiten.

In de nieuwste editie (december 2017):
Conservator Imara Limon heeft een duidelijke missie: meer young professionals met uiteenlopende culturele achtergronden in musea: ‘Want dit is ons erfgoed en het is van ons allemaal.’ Voor het Dossier van dit nummer vroegen we zes experts naar hun visie op diversiteit, waaronder de directeur van het SCP Kim Putters, actrice Anousha Nzume en hoogleraar Gabriël van den Brink. Ook spraken we Hendrikje Crebolder over development en media bij het Rijksmuseum, bezochten we Lego House in Billund, deelde Haig Balian zijn leermomenten vlak voor zijn vertrek bij Artis en vertelde Pieter van der Heijden over de hobbels en hoogtepunten tijdens de realisatie van de Canon van Nederland.

Met bijdragen van oa: Tommy Wieringa, Edo Dijksterhuis, Rosanne Kropman, Eva Posthuma de Boer, Karin Overmars en David Keuning. Coverfoto: Rob Overmeer.

Reacties, persberichten en ideeën? Hoofdredacteur Femke de Wild ontvangt deze graag. 

 Mike BinkLongreads
De makers van Museumvisie schrijven vier keer per jaar een longread voor Museumcontact. In de nieuwste longread De Chinezen komen! Of gaan wij naar China? wordt stilgestaan bij de Chinese grootmacht. Het aantal Chinese toeristen in Nederland is de afgelopen jaren spectaculair toegenomen en zal blijven groeien. Daar liggen kansen voor Nederlandse musea, maar met de culturele verschillen zijn er natuurlijk ook obstakels (account vereist). 

Nog geen account op Museumcontact? Vraag het hier aan: 
https://museumcontact.nl/user/register  

Dossiers
De dossiers uit Museumvisie staan vanaf nu ook online op Museumcontact. Bekijk hier het dossier Diversiteit waarvoor de makers van Museumvisie met zes experts uit verschillende sectoren spraken, vier best practices laten zien en een beknopte geschiedenis vertellen. 

  Jaarabonnement
  Een nieuw abonnement kost het eerste jaar slechts € 35 ipv € 45* per jaar (4 nummers). Voor studenten € 22,50. Medewerkers van musea die lid zijn van de Museumvereniging (dat zijn niet de Museumkaarthouders) betalen bij automatische incasso € 32,50.* Het abonnement geldt voor een jaar (4 nummers) en kan op elk moment worden afgesloten. De opzegtermijn is 12 weken. 
  Abonnement afsluiten

  Aanbieding
  De vernieuwde Museumvisie: een jaar lang voor maar € 29? Dat kan! Deze speciale actie geldt voor nieuwe abonnees en kan ook cadeau worden gedaan. 
  > Museumcontact.nl/aanbieding

  Losse nummers
  Lopende jaargang € 12,50*  (inclusief porto). 
  Alle prijzen zijn inclusief 6% BTW.
  > Los nummer bestellen 

  Adverteren
  Wilt u adverteren in Museumvisie? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op via Virtùmedia BV.

  Meer Museumvisie: 
  - Abonnement afsluiten
  - Adres wijzigen
  - Abonnement opzeggen
  - Automatische incasso aanvragen
  - Abonneenummer opvragen

  Dossiers 
  Museumvisie

  Reacties