U bent hier

Museumvisie

Museumvisie is het toonaangevende vaktijdschrift voor de museumprofessional. Elk kwartaal ruim 60 pagina's met nieuws, achtergrondinformatie, ontwikkelingen, visies, dromen, transfers, bouwplannen, boeken, producten en activiteiten.

In de nieuwste editie (september 2017):
Ontwerper Helene Steiner ziet het museum als de ideale plek voor samenwerking en experiment: ‘een museum zou geen instituut moeten zijn.’ In het MEG in Zwitserland vertelt directeur Boris Wastiau waarom hij denkt dat zijn museum de EMF Museum of the Year Award won. Edo Dijksterhuis dook in de wereld van museumeducatie voor een negen pagina’s tellend dossier. Eva Posthuma de Boer moest goed zoeken naar een lekkere lunch. Chantal Bleeker onderzocht de mogelijkheden van cultureel ondernemen en Henk van Os geeft een openhartig interview over zijn leermomenten.

Met oa: Margriet Schavemaker, Tommy Wieringa, Rosanne Kropman, René Zwaap, Jeroen Junte, Karin Overmars, John Bezold, David Keuning en Ewout Huibers.

Reacties, persberichten en ideeën? Hoofdredacteur Femke de Wild ontvangt deze graag. 

 Mike BinkLongreads
De makers van Museumvisie schrijven vier keer per jaar een longread voor Museumcontact. In de nieuwste longread De Chinezen komen! Of gaan wij naar China? wordt stilgestaan bij de Chinese grootmacht. Het aantal Chinese toeristen in Nederland is de afgelopen jaren spectaculair toegenomen en zal blijven groeien. Daar liggen kansen voor Nederlandse musea, maar met de culturele verschillen zijn er natuurlijk ook obstakels (account vereist). 

Nog geen account op Museumcontact? Vraag het hier aan: 
https://museumcontact.nl/user/register  

Dossiers
De dossiers uit Museumvisie staan vanaf nu ook online op Museumcontact. Bekijk hier het dossier educatie waarvoor de makers van Museumvisie met ervaren docenten, jonge honden en onderzoekers sprak. 

  Jaarabonnement
  Een nieuw abonnement kost het eerste jaar slechts € 35 ipv € 45* per jaar (4 nummers). Voor studenten € 22,50. Medewerkers van musea die lid zijn van de Museumvereniging (dat zijn niet de Museumkaarthouders) betalen bij automatische incasso € 32,50.* Het abonnement geldt voor een jaar (4 nummers) en kan op elk moment worden afgesloten. De opzegtermijn is 12 weken. 
  Abonnement afsluiten

  Aanbieding
  De vernieuwde Museumvisie: een jaar lang voor maar € 29? Dat kan! Deze speciale actie geldt voor nieuwe abonnees en kan ook cadeau worden gedaan. 
  > Museumcontact.nl/aanbieding

  Losse nummers
  Lopende jaargang € 12,50*  (inclusief porto). 
  Alle prijzen zijn inclusief 6% BTW.
  > Los nummer bestellen 

  Adverteren
  Wilt u adverteren in Museumvisie? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op via Virtùmedia BV.

  Meer Museumvisie: 
  - Abonnement afsluiten
  - Adres wijzigen
  - Abonnement opzeggen
  - Automatische incasso aanvragen
  - Abonneenummer opvragen

  Dossiers 
  Museumvisie

  Reacties