U bent hier

Museumvisie

Clayde Menso, directeur Amerpodia

Museumvisie is het toonaangevende vaktijdschrift voor de museumprofessional. Elk kwartaal ruim 60 pagina's met nieuws, achtergrondinformatie, ontwikkelingen, visies, dromen, transfers, bouwplannen, boeken, producten en activiteiten.

In de nieuwste editie (september 2018): 

Promovendus Nynke Feenstra vindt dat inclusiviteit ook betekent dat je moet accepteren dat niet iedereen zin heeft in museumbezoek. ‘Het is aanmatigend om te denken dat iedereen maar bij jou naar binnen moet komen.’ Coverfoto: Cindy Baar. Lees hier het hele artikel. 

Reacties, persberichten of ideeën? Hoofdredacteur Femke de Wild ontvangt deze graag. 


 Mike BinkLongreads
De makers van Museumvisie schrijven vier keer per jaar een longread voor Museumcontact. In de nieuwste longread De Chinezen komen! Of gaan wij naar China? wordt stilgestaan bij de Chinese grootmacht. Het aantal Chinese toeristen in Nederland is de afgelopen jaren spectaculair toegenomen en zal blijven groeien. Daar liggen kansen voor Nederlandse musea, maar met de culturele verschillen zijn er natuurlijk ook obstakels (account vereist). 

Nog geen account op Museumcontact? Vraag het hier aan: 
https://museumcontact.nl/user/register  

Dossiers
De dossiers uit Museumvisie staan vanaf nu ook online op Museumcontact. Bekijk hier het dossier Diversiteit waarvoor de makers van Museumvisie met zes experts uit verschillende sectoren spraken, vier best practices laten zien en een beknopte geschiedenis vertellen. 

  Jaarabonnement
  Een abonnement kost het eerste jaar slechts € 35 i.p.v. € 45 per jaar (4 nummers). Voor studenten € 22,50. Medewerkers van musea die lid zijn van de Museumvereniging (dat zijn niet de Museumkaarthouders) betalen bij automatische incasso € 32,50. Het abonnement geldt voor een jaar (4 nummers) en kan op elk moment worden afgesloten. De opzegtermijn is 12 weken. > Abonnement afsluiten

  Aanbieding
  De vernieuwde Museumvisie: een jaar lang voor maar € 29? Dat kan! Deze speciale actie geldt voor nieuwe abonnees en kan ook cadeau worden gedaan. 
  > Museumcontact.nl/aanbieding

  Losse nummers
  Lopende jaargang € 12,50*  (inclusief porto). 
  Alle prijzen zijn inclusief 6% BTW.
  > Los nummer bestellen 

  Adverteren
  Wilt u adverteren in Museumvisie? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op via Virtùmedia BV.

  Meer Museumvisie: 
  - Abonnement afsluiten
  - Adres wijzigen
  - Abonnement opzeggen
  - Automatische incasso aanvragen
  - Abonneenummer opvragen

  Dossiers 
  Museumvisie

  Reacties

  graag zou ik af en toe een artikel willen delen met andere belangstellenden; zijn de artikelen digitaal beschikbaar?
  Profiel afbeelding van
  Beste Anetta, De artikelen zijn helaas nog niet digitaal beschikbaar.