U bent hier

Museumvisie

Museumvisie is het toonaangevende vaktijdschrift voor de museumprofessional. Elk kwartaal ruim 60 pagina's met nieuws, achtergrondinformatie, ontwikkelingen, visies, dromen, transfers, bouwplannen, boeken, producten en activiteiten.

In de nieuwste editie (maart 2018):

Kunstenaar Johannes Verwoerd richtte het digitale Poëziemuseum op. Hij vertelt hoe hij het fenomeen museum deconstrueerde om tot de ontdekking te komen dat er behoorlijk veel rek in zit.  Voor het Dossier over programmering, bekeken we hoe inclusiviteit en diversiteit vormkrijgen in de museumzaal. We bezochten het vernieuwde museum voor communicatie in Den Haag, kregen een rondleiding door het eveneens vernieuwde Museum Boerhaave, vroegen Corine van Impelen hoe ze een museum dat zo goed als dicht is – Naturalis - op de kaart zet en spraken Michael Huijser over het museum als onderneming. Joris Luyendijk kreeg dit nummer het laatste woord.

Met bijdragen van oa: Tommy Wieringa, Robert Thiemann, Edo Dijksterhuis, Rosanne Kropman, Karin Overmars en David Keuning. Coverfoto: Rob Overmeer.

Reacties, persberichten en ideeën? Hoofdredacteur Femke de Wild ontvangt deze graag.  Mike BinkLongreads
De makers van Museumvisie schrijven vier keer per jaar een longread voor Museumcontact. In de nieuwste longread De Chinezen komen! Of gaan wij naar China? wordt stilgestaan bij de Chinese grootmacht. Het aantal Chinese toeristen in Nederland is de afgelopen jaren spectaculair toegenomen en zal blijven groeien. Daar liggen kansen voor Nederlandse musea, maar met de culturele verschillen zijn er natuurlijk ook obstakels (account vereist). 

Nog geen account op Museumcontact? Vraag het hier aan: 
https://museumcontact.nl/user/register  

Dossiers
De dossiers uit Museumvisie staan vanaf nu ook online op Museumcontact. Bekijk hier het dossier Diversiteit waarvoor de makers van Museumvisie met zes experts uit verschillende sectoren spraken, vier best practices laten zien en een beknopte geschiedenis vertellen. 

  Jaarabonnement
  Een abonnement kost het eerste jaar slechts € 35 i.p.v. € 45 per jaar (4 nummers). Voor studenten € 22,50. Medewerkers van musea die lid zijn van de Museumvereniging (dat zijn niet de Museumkaarthouders) betalen bij automatische incasso € 32,50. Het abonnement geldt voor een jaar (4 nummers) en kan op elk moment worden afgesloten. De opzegtermijn is 12 weken. > Abonnement afsluiten

  Aanbieding
  De vernieuwde Museumvisie: een jaar lang voor maar € 29? Dat kan! Deze speciale actie geldt voor nieuwe abonnees en kan ook cadeau worden gedaan. 
  > Museumcontact.nl/aanbieding

  Losse nummers
  Lopende jaargang € 12,50*  (inclusief porto). 
  Alle prijzen zijn inclusief 6% BTW.
  > Los nummer bestellen 

  Adverteren
  Wilt u adverteren in Museumvisie? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op via Virtùmedia BV.

  Meer Museumvisie: 
  - Abonnement afsluiten
  - Adres wijzigen
  - Abonnement opzeggen
  - Automatische incasso aanvragen
  - Abonneenummer opvragen

  Dossiers 
  Museumvisie

  Reacties

  graag zou ik af en toe een artikel willen delen met andere belangstellenden; zijn de artikelen digitaal beschikbaar?