Nationale Museumweek 2020: GEHEEL ONLINE

In deze lastige tijden bieden museale collecties en eigen kunstwerken troost

Nationale Museumweek 2020 geeft in digitale vorm toch toegang tot een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is

Het zijn vreemde en verdrietige tijden. Tijden waarbij we thuis, achter de voordeur, in de woonkamer, op de bank in vrijheid beperkt zitten. Iedereen moet een steentje bijdragen in deze bizarre strijd tegen het coronavirus. We zijn iedereen die z’n best doet maar vooral onze helden in o.a. de zorg, de schoonmaaksector, de winkels enorm dankbaar!

Dit jaar, tijdens de zesde editie van de Nationale Museumweek van 20 t/m 26 april, wilden we 75 jaar culturele vrijheid vieren. Een bijzondere week die we samen zouden organiseren met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Maar we moeten allemaal binnenblijven. Daardoor zijn de straten leeg. En onze musea stiller dan stil.

Wat kan ons in bange dagen troost bieden en inspiratie? Wat kan een steun in de rug zijn? Wie kan een schouder zijn waarop we rustig kunnen bijkomen? Inderdaad, dat is onze kunst die alle tijden heeft doorstaan. Het belang van kunst, cultuur en erfgoed lijkt juist nu groter dan ooit. Vandaar dat we doorgaan met de Nationale Museumweek!

Daarom een digitale Nationale Museumweek! Met als thema: ”Ontdek – juist nu – ons  échte goud. In vrijheid.” We komen naar jou toe met een online ode aan 75 jaar culturele vrijheid, in de vorm van een digitaal Gouden Pronkstuk waar je meer dan 400 pronkstukken van musea door heel het land kunt bekijken. Met online museumtours. En met verhalen over kunst en erfgoed. Daarnaast zullen we tijdens de digitale Nationale Museumweek elke dag online te zien zijn met #OnsEchteGoud uitzendingen! Waarin jij ook  jóúw eigen meest troostende kunstwerk kunt laten zien, en jouw bijpassende persoonlijke verhaal kunt delen met de rest van Nederland.

Ontdek alles via www.museumweek.nl en geniet online van een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Ontdek -juist nu- samen ons échte goud. In vrijheid!

#OnsEchteGoud

> Via de speciale Museumweek-mailings houden we je op de hoogte hoe je mee kunt doen met deze vernieuwde variant. Alle nieuwsbrieven staan hier. Ontvang je deze nog niet? Mail dan gerust even naar milou@museumweek.nl

Hartelijke groeten van het Museumweekteam

Dossiers