U bent hier

Over ons

Museumcontact is het platform voor kennis en kwaliteit voor museummedewerkers van musea die aangesloten zijn bij de Museumvereniging. Het is een plek waar leden informatie vinden over de museumsector en inspiratie opdoen die ze voor hun eigen museum in de praktijk kunnen brengen.


Op Museumcontact vind je het laatste nieuws van de Museumvereniging zélf, maar ook uit de museumsector. Daarnaast staan er interessante activiteiten vermeld, zoals de online Schouder aan schouder-webinars die de Museumvereniging organiseert, en relevante dossiers, waaronder een coronadossier.

Registreer je vandaag nog op www.museumcontact.nl en ontdek hoe eenvoudig het is om andere museumprofessionals te ontmoeten. Op individueel niveau of in groepen. Hier lees je hoe dat werkt. 

Museumcontact is onderdeel van de Museumvereniging.

Reacties

Na lange tijd Coronastilte en een nieuw kassasysteem wil ik de aantallen weer doorgeven. Hoe gaat dat nu?
Beste Museumkaart medewerker, Verkopen jullie ook Museumkaart cadeaubonnen? We krijgen veel aanvraag van de bezoekers die graag een Museumkaart als cadeau willen doen. Zoals jullie weten, zodra we de tijdelijke kaart scannen gaat het per direct in. Soms willen bezoekers bijvoorbeeld 3 weken later geven, waardoor de tijdelijke kaart maar voor 1 week geldig is. We horen het graag van jullie. Met vriendelijke groet, Wing (Coördinator Balie) Nederlands Fotomuseum
De scholen zijn weer open, de musea nog dicht. Vooruitlopend op de persconferentie van aanstaande vrijdag de volgende vraag. Mogen de musea schoolklassen in het kader van onderwijs wel ontvangen? Vergelijkbaar met de zwembaden die ook in lockdown zitten en waar het schoolzwemmen deze week weer van start gaat? Met vriendelijke groet, Anke Luijendijk, Stadsmuseum Harderwijk & Marius van Dokkum Museum Harderwijk.
Vorige maand heeft Intersolve het aantal tekens van de barcode van de tijdelijke MK gewijzigd van 19 naar 20. Hierdoor hebben wij problemen met het opboeken van de voorraad en het scannen van MK's verloopt ook niet goed. Er worden nog steeds tijdelijke Museumkaarten verstrekt met barcodes van 19 tekens en niet van 20. Wanneer worden er tijdelijke Museumkaarten met 20 tekens verstrekt? Wij horen het graag. Mvgr, Petra van Steen/Rijksmuseum Slot Loevestein