U bent hier

Programma Nationale Museumweek 2020

Nu de Nationale Museumweek geheel digitaal gaat plaatsvinden is er ook een aangepast programma. Wij willen ervoor zorgen om op museumweek.nl al het online aanbod van musea te bundelen om zo een actuele museumwereld te creëren die non-stop open is voor publiek. Online tours, museum inkijkjes, workshops en andere digitale activiteiten worden verzameld op de website.

Naast de online extra's van musea zal er ook dit jaar gewoon weer een gouden pronkstuk zijn. In een digitale omgeving kunnen 'bezoekers' het virtuele gouden pronkstuk bezoeken. Het pronkstuk krijgt nog steeds vorm met de 440 pronkstukken uit alle deelnemende musea. De bezoeker kan zo op een pronkstuk klikken en meer informatie over het pronkstuk verkrijgen en doorklikken naar het museum. De binnenkant van het digitale Gouden Pronkstuk wordt gevuld met foto’s van de mensen thuis. Tijdens de Museumweek worden mensen thuis actief opgeroepen om hun eigen kunstwerk of datgene wat hen inspireert met ons te delen. Via de website kunnen mensen hun foto uploaden, waarna de foto in een speciaal gouden kader wordt geplaatst die aangepast is aan deze bijzondere editie. Vervolgens komt een selectie van deze persoonlijke pronkstukken aan de binnenkant van het Gouden Pronkstuk. Een door alle Nederlanders samen opgebouwd Gouden Pronkstuk is dan het resultaat! 

Ook gaan we elke dag live met #OnsEchtegoudTV, iedere dag tijdens de Museumweek komt er een uitzending online. Tijdens de uitzendingen is er aandacht voor het Gouden Pronkstuk, kijken we naar het online aanbod van musea en bespreken we andere bijzonderheden.


Voor de helft van alle Nederlanders die zelden of nooit naar musea gaan, maar ook voor hen die af en toe of heel vaak musea bezoeken:
Om zo veel mogelijk inwoners van ons land in contact te brengen met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, starten we een brede (social) mediacampagne met volop aandacht voor alle online activiteiten en pronkstukken van de ruim 400 musea. #OnsEchteGoud #Vrijheid

Tags 
Museumweek
Dossiers 
Museumweek

Reacties