U bent hier

Sectie Historische Musea

Teylers Museum Haarlem

De Sectie Historische Musea wil een professioneel platform zijn voor alle medewerkers van historische musea, of zij zich nu bezig houden met de collectie en met onderzoek, met het maken van tentoonstellingen en presentaties of met direct publieksgerichte activiteiten. 


De sectie volgt actuele ontwikkelingen in museumland op de voet. Daartoe bezoeken wij gezamenlijk tentoonstellingen en we onderwerpen deze aan onze kritische professionele visie. Daarnaast zijn er inspirerende workshops en lezingen, die discussies uitlokken en onze professionalisering bevorderen. 
Kortom, we willen elkaar ontmoeten, van elkaar leren en in discussie gaan op bijzondere locaties, in binnen- en buitenland.

Zo organiseerde de Sectie Historische Musea recent een bezoek aan twee Huygenstentoonstellingen in Den Haag en Voorburg (juni 2013). Op het Museumcongres 2012 was er een drukbezochte workshop over de toepassing van digitale middelen.  Buitenlandse reizen waren er in 2011 en 2013 in samenwerking met de Sectie Culturen. We bezochten respectievelijk Berlijn en Riga, Letland, waar we vele verschillende musea bezochten en  ruim contact hadden met onze buitenlandse collega's.

Bestuur
Voorzitter
Maria Holtrop
Rijksmuseum Amsterdam

Secretaris
Maurice Wery
Museum Hindeloopen

Penningmeester
Loet Schledorn
Stedelijk Museum Alkmaar
 

Leden  

Lydia Edelkoort - van der Vlerk
Museum Flehite

Hendrik Hachmer
Veenkoloniaal Museum

Stijn van Genuchten
Openluchtmuseum Het Hoogeland

Reacties