U bent hier

Sectie Publiek en Presentatie

Kunsthal, Rotterdam.

De sectie heeft als doel het bevorderen van de professionalisering van museummedewerkers die werkzaam zijn op het terrein van museumpresentaties, -educatie en publieksbegeleiding. De instellingen waar deze participanten werkzaam zijn, zijn lid van de Museumvereniging.

De sectie onderhoudt contacten met het werkveld en volgt ontwikkelingen op het gebied van museumpubliek, -educatie en -presentaties, nationaal en internationaal. De sectie organiseert studiedagen, reizen, tentoonstellingsanalyses, rondetafelgesprekken en initieert trainingen, onderzoeken en discussies. 

De sectie is, bij monde van het bestuur, gesprekspartner en aanspreekpunt voor organisaties en instellingen die zich met publiek en de overdracht van kennis van cultureel erfgoed bezighouden. Het sectiebestuur houdt graag nauw contact met het veld. Suggesties en ideeën, bijvoorbeeld voor tentoonstellingsanalyses, studiedagen en rondetafelgesprekken, zijn van harte welkom. Spreek een van de bestuursleden aan of stuur een e-mail via onderstaande links. 

Bestuur
Voorzitter
Annelore Scholten 
Museum Boerhaave

secretaris
Amin Talaei
Amsterdam Museum

penningmeester
Aafke de Bruijn 
Het Noordbrabants Museum

Leden
Anna Tiedink 
Nationaal Museum voor Wereldculturen

Loes Janssen 
Van Abbemuseum 

Yuri Matteman
Naturalis

Nancy Hovingh
Dordrechtsmuseum

Saskia Oranje
Nationaal Archief

Reacties

Beste collega's, wij zijn op zoek naar vitrines die we vanaf begin/medio december 2019 gedurende een maand of 4 kunnen lenen (of eventueel tegen een aantrekkelijke prijs kunnen aanschaffen). Dit vanwege een onvoorzien groot aanbod aan Lego merchandise die we zouden kunnen laten zien. Kunt u mij verder helpen? Rob van den Berg Space Expo