Sectie Veiligheidszorg en facility management

Nationaal Militair Museum, Soest.

De sectie wil als intermediair fungeren voor de musea die lid zijn van de Museumvereniging. Het ‘als intermediair optreden’ betekent voor de sectie dat musea met elkaar in contact worden gebracht om kennis op het gebied van veiligheidszorg en facility management uit te wisselen.

De sectie organiseert bijeenkomsten waarin kennis wordt gedeeld.
- De sectie streeft ernaar het netwerk tussen de musea zo sterk mogelijk te maken.
- De sectie zal objectief met thema’s en onderwerpen omgaan. De sectie zal zich niet committeren aan één of meerdere commerciële partijen en deze ook niet promoten.
- De sectie tracht trends in een vroegtijdig stadium te signaleren en ervoor te zorgen dat de leden van de sectie hierover worden geïnformeerd.
- De sectie is geen kennisinstituut. Hoe groot de ambitie van de sectie ook is, het ontbreekt aan de tijd om een goed kennisinstituut te kunnen zijn.
- De activiteiten en bijeenkomsten van de sectie zullen niet worden ingezet als verkoopkanalen voor commerciële partijen.

Christian Taal
Scheepvaartmuseum Amsterdam

Raymond de Jong
Rijksmuseum Amsterdam