Terugblik: expertmeeting Van Gogh verbindt

Hoe kan het Van Gogh Museum duurzaam relevanter worden voor Amsterdamse jongeren met een niet-westerse migratieachtergrond? Met het vierjarige leertraject Van Gogh verbindt wil het Van Gogh Museum op deze vraag antwoord krijgen. Op 28 juni 2019 deelden we met jullie, culturele instellingen binnen én buiten Amsterdam, de tussentijdse resultaten. Dit deden we in samenwerking met Fonds 21 en Impact Centre Erasmus. Het was een zeer inspirerende middag. Veel dank voor jullie komst!

Even opfrissen wat we allemaal hebben besproken die middag? Lees het verslag van de expertmeeting rustig terug. Het verslag vind je in de bijlage.

Een korte impressie van de middag zie je in deze video

'Wees divers, dat is de kers op het geheel. Niet alleen bij de achterban, maar ook je personeel.' Atta de Tolk sloot de expertmeeting met deze prachtige woorden af.

Geniet nog een keer van deze rapsamenvatting, die je vindt in de bijlage.

Wil je meer weten over de onderzoeken en resultaten tot nu toe? Of bijvoorbeeld over de samenwerking met mbo-studenten of onze Denktankers? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op via verbindt@vangoghmuseum.nl.

Mocht je meer willen weten over Impact Centre Erasmus, impact denken, meten en sturen of je wilt de presentatie ontvangen, dan kun je contact opnemen met Marjelle Vermeulen via mvermeulen@ese.eur.nl.