Tikkit Talks: museumcolleges door de jongste museumfans!

Haak aan bij de online Tikkit Talks voor kinderen: kinderen maken thuis een vlog over jullie pronkstuk
Online Tikkit Talks
In het kort: we roepen kinderen in de Nationale Museumweek op om thuis zelf een vlog te maken over een pronkstuk.

Op Museumkids.nl kiezen kinderen een pronkstuk uit. Vervolgens vinden ze informatie over dit pronkstuk. Ze krijgen op de website tips om een video te maken van max 5. minuten en deze in te zenden via Museumkids.nl. Prijs: kinderen t/m 12 jaar maken kans op een VIP dag in een museum. Optioneel krijgen ze ook een verfilming van hun Tikkit Talk in het museum.

Hoe kun je als museum meedoen?
Dat doe je als museum met ‘kidsproof’ certificaat automatisch al, makkelijk he! Wij zijn namelijk hard bezig om de gouden pronkstukken (van de Nationale Museumweek site) te uploaden op de Museumkids landkaart. Kinderen kunnen hier een pronkstuk uit kiezen, en een vlog maken over jullie pronkstuk

Zo wijzig je de informatie over je pronkstuk
Echter, het is natuurlijk extra leuk als er leuke of grappige info over het pronkstuk op Museumkids staat, speciaal voor kinderen t/m 12 jaar. Daarom kun je de tekst wijzigingen via het Museumkids dashboard. Vraag een inlog aan via info@museumkids.nl.

Wat kun je in de tekst zetten?

1. Tekst met leuke of grappige info voor kinderen over het pronkstuk. Of een link naar meer informatie
  2. Een video van een museummedewerker met uitleg over het pronkstuk is natuurlijk nóg leuker.
  3. Extra leuk: een mailadres toevoegen zodat kinderen een vraag kunnen stellen over het pronkstuk.

Geen kidsproof museum?
Geen probleem, je kunt namelijk gewoon meedoen met de online Tikkit Talks. Upload zelf het pronkstuk van jouw museum via het Museumkids dashboard. Vraag een inlog aan via info@museumkids.nl.

Dossiers
Museumweek