Update 20 maart 2020:Aanvragen uitstel van betaling bij Belastingdienst

Update van 20 maart: De Belastingdienst heeft bekendgemaakt dat de verklaring van een derde alleen nog maar nodig is voor uitstel voor meer dan 3  maanden. Lees de details hier.

Dus je hoeft de verklaring van de Museumvereniging niet aan te vragen als het gaat om minder dan drie maanden.
Gebruik de website van de Belastingdienst voor de recentste informatie. De Belastingdienst heeft een aparte rubriek over de coronamaatregelen.

_______________________

Musea kunnen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus uitstel van betaling vragen bij de Belastingdienst. Dan moet er ook een verklaring van “een derde” worden opgestuurd.

De Museumvereniging kan dit doen voor haar leden. Hoe? Vul het formulier in (rechtsboven van dit artikel). Wij sturen je de brief zo snel mogelijk, uiterlijk binnen een week, toe. De aanvraag bij de Belastingdienst kun je intussen alvast indienen. De brief van de Museumvereniging mag worden nagezonden, uiterlijk binnen vier weken.

Let op: op de website van de Belastingdienst vind je de meest actuele informatie.

NB: indien je ook uitstel van betaling voor gemeentebelasting wilt aanvragen, neem dan contact op met je gemeente. Per gemeente verschillen de mogelijkheden.

De steunverklaring kan alleen worden gestuurd aan leden