Wat is er te doen voor families in het museum? Plaats nu zelf je familieaanbod!

Zelf je activiteiten op museumkids plaatsen kan nu.

Zelf je activiteiten op museumkids.nl plaatsen kan nu. Alle activiteiten voor families op de overzichtspagina.

Bezoekers van de website Museumkids.nl vinden nu nog makkelijker de activiteiten die voor hen geschikt zijn. Sinds kort staan de activiteiten bij elkaar op de museumbezoekenpagina: via de schuifknop onderaan kunnen bezoekers kiezen voor een museumoverzicht of een activiteitenoverzicht (agenda) en met de filters kunnen ze de geschikte leeftijdsgroep of een gewenste soort activiteit kiezen.

museumactiviteiten op museumkids

Mijn museumactiviteiten staan er niet tussen, wat nu?

Musea kunnen vanaf nu zelf de activiteiten voor families met kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar op museumkids.nl plaatsen.
Hoe plaats je je museumactiviteiten:
1. Log in via je eigen museuminlog in het museumkidsdashboard*
2. Klik rechtsboven op de knop ‘activiteiten beheren’
3. Klik op ‘activiteit toevoegen’
4. Vul de lege velden in en kies bij categorie voor ‘zomervakantie’ of laat deze categorie leeg voor reguliere activiteiten
5. Klik op opslaan. Je activiteit staat nu zichtbaar op museumkids.nl tijdens de periode die bij de gekozen categorie hoort. Voor de zomervakantie is dat vanaf 21 juni tot en met 30 augustus. Voor de Tikkit Talks is dat gedurende de museumkidsweek van 12-10 t/m 27-10 en voor de kerstvakantie is de periode 21-12 t/m 05-01-2020. Reguliere activiteiten zijn altijd zichtbaar. Activiteiten zijn te zien bij je eigen museum en bij het overzicht van alle activiteiten op de pagina ‘bezoeken’

Vooraf:
Er is beperkt plaats voor de omschrijving, het is daarom goed om deze vooraf in een document voor te bereiden. Een afbeelding mag maximaal 4 mb groot zijn. Na het opslaan is je tekst gelijk zichtbaar vanuit het dashboard ‘bekijk op museumkids’.

Nodig:

• Tekst van maximaal 1200 tekens,
  • afbeelding van maximaal 4 mb,
  • type activiteit: keuze uit rondleiding, speurtocht, tentoonstelling, workshop of overig,
  • categorie: keuze uit: Zomervakantie, Museumkidsweek, Tikkit  Talk, Kerstvakantie, overig
  • leeftijdscategorie: keuze uit: Alle leeftijden, 0 t/m 4 jaar, 5 t/m 8 jaar, 6 + en 8+

*Heb je geen inlog voor het dashboard of ben je de inlog kwijt: vraag je eigen museuminlog aan via info@museumkids.nl of mslob@museumvereniging.nl, per museum is 1 inlog beschikbaar op een museum emailadres.

Nb: de activiteiten die via het cms van museumkaart.nl worden geplaatst, zijn deels zichtbaar. Hiervan kun je alleen de filters aanpassen, toevoegen of wijzigen. Mocht je in de tekst willen wijzigen, weet dan dat de tekst ook op museumkaart.nl staat en op beide plekken tegelijk wordt gewijzigd via een mail aan persberichten@museumvereniging.nl. Check wel eerst even of de activiteit niet verlopen is.