De Museumvereniging organiseert in samenwerking met de Commissie Nationaal Beleidskader Koloniale Collecties een kennismiddag over de omgang met collecties in een koloniale context . Laat je inspireren door de verhalen en perspectieven van verschillende experts, ga met andere musea in gesprek en bevraag je eigen opinie.

Ruim 400 Nederlandse musea vertellen samen het hele, steeds veranderende verhaal van onze samenleving. Ons koloniaal verleden maakt hier onlosmakelijk onderdeel van uit.  Het is een thema dat vele verschillende perspectieven kent en onderdeel is van een veel bredere, maatschappelijke discussie. Graag nodigen we je uit voor onze kennismiddag met als thema: “Wat is momenteel de omgang met koloniale collecties die beheerd worden in Nederlandse musea?”. Je bent van harte welkom om naar onze kennismiddag te komen en hierover mee te praten.

Maandag 2 maart 2020

van 13.00 (inloop; start programma 13.30 uur) tot 17.00 uur

Museum Volkenkunde, Leiden

AANMELDEN

Graag tot ziens op maandagmiddag 2 maart in Museum Volkenkunde in Leiden!

Agenda Nieuws