U bent hier

Wees zichtbaar voor Museumkaarthouders

Promotie van alle musea
Een blijvende verbinding van álle inwoners van ons land met museale collecties. Samen met de ruim 400 aangesloten musea willen wij dat mogelijk maken. Nu we te maken hebben met sluitingen en maatregelen die bezoek beperken is dat een grote uitdaging. Daarom helpen wij de musea graag online nog zichtbaarder te zijn en te blijven voor het publiek. Dat kan via kanalen als museum.nl, de digitale nieuwsbrief Museumtips en sociale media, die de musea zichtbaar(der) kunnen maken voor Museumkaarthouders en andere museumliefhebbers. Om deze promotie herkenbaar en krachtig over te brengen, vragen we jullie hulp.

Museumtips en sociale media
De exposities, pronkstukken, evenementen en aanbiedingen van musea promoten wij via sociale media of onze digitale nieuwsbrief Museumtips. Kanalen met een groot bereik onder de ruim 1,3 miljoen Museumkaarthouders, zie hieronder. Van musea met een aanbieding in Museumtips horen we vaak enthousiaste reacties. Zij kregen meer bezoekers, soms nieuwe bezoekers en ze waren trots dat ze zo zichtbaar waren voor ruim 900.000 kaarthouders of voor een doelgroep in de buurt. Normaal gesproken versturen we Museumtips maandelijks met landelijk aanbod. Nu is dat elke drie weken, zolang de lockdown duurt met tips voor de vele online activiteiten. Als straks de musea hopelijk weer open mogen en er nog reisrestricties gelden, gaan we weer regionale versies versturen om het publiek te stimuleren vooral in de eigen regio van musea te genieten.

Sociale media: wat cijfers
Museumkaart.nl
We zetten jullie tentoonstellingen, evenementen en exclusieve aanbiedingen voor Museumkaarthouders op Instagram, Facebook en/of Twitter. De kanalen van Museumkaart hebben op dit moment bij elkaar ruim 57.000 volgers:
Twitter:                  12.673

Facebook:             20.818
Instagram:         23.800

Museum.nl: algemene content voor museumliefhebbers
Wij plaatsen een mooi, aansprekend beeld,  kort filmpje of wellicht een quiz of prijsvraag over jullie content op Instagram of FB. Dat kan over een pronkstuk of collectiestuk gaan, een expositie, eventueel een kortdurend evenement. De bereikcijfers zijn nog laag, omdat dit medium nog in opbouw is.
Facebook:           263        
Instagram:          677

Zet je aanbiedingen, exposities & evenementen op museum.nl
Hoe kun je helpen? Door naast – vaste  –   tentoonstellingen, pronkstukken en evenementen ook exclusieve aanbiedingen voor kaarthouders op museum.nl zet. En dit alles voor volwassenen én kinderen. Wij gebruiken ze om Museumtips en onze sociale media te vullen en zo de binding met de Museumkaarthouders te behouden en verstevigen. Met name die speciale aanbiedingen kunnen een belangrijke steun zijn. Museumkaarthouders ervaren zo dat de waarde van de Museumkaart groot blijft, waardoor de kans aanzienlijk groeit dat zij hun kaart ook verlengen. En dat is ook belangrijk voor jullie als musea.

Meer informatie over Museum.nl klik hier

Dossiers 
Museumkids Museumkaart

Reacties