U bent hier

Wie is wie? Mandy Sharabani

Wat doe je bij welk museum en hoe lang al en wat heeft je daarin het meest verwonderd?
Ik ben sinds 3 maanden de medewerker zakelijke verhuur voor het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Wat me het meest heeft verwonderd is wat een interessant en veelzijdig verhaal het onderwijs te vertellen heeft. Momenteel doen wij dit met onze vaste collectie; Over vroeger, voor later, van nu en diverse tijdelijke tentoonstellingen zoals “Stap in de wereld van De Bosatlas”. Het onderwijs weerspiegelt onze samenleving en dit zie ik direct terug in de beleving bij onze bezoekers. Alle generaties vinden ergens herkenbaarheid in onze collecties; hoe mooi is het als een collectie persoonlijke verhalen doet herbeleven en generaties met elkaar kan verbinden!
 
Wat is je favoriete museum-/pronkstuk en waarom?
In totaal beheert het museum meer dan 390.000 voorwerpen: de grootste onderwijscollectie ter wereld. Het was vrij lastig om hieruit een keuze te maken! Mijn voorkeur gaat terug naar de letterkast van P.J. Prinsen die leerlingen klassikaal moest leren lezen. Vóór die tijd werd er hoofdelijk onderwijs gegeven; de onderwijzer gaf elk kind apart een taak en elk kind werd apart overhoord. Maar Prinsen droeg met zijn leesmachine bij aan het klassikaal onderwijs, een vorm die wij vandaag de dag nog steeds kennen. Ik vind het interessant hoe een object het onderwijzen blijvend heeft veranderd en dat het niet meer weg is te denken uit het onderwijs. Een stap naar het heden toe: ik ben heel benieuwd wat voor positieve ontwikkelingen digitalisering met zich mee zal brengen voor het onderwijs.

Wat is de uitdaging voor komend jaar?
Meer landelijke bekendheid geven aan ons mooie Onderwijsmuseum! Naast het bezoeken van onze vaste en tijdelijke tentoonstellingen kunnen er vier unieke zalen worden gehuurd. Ik hoop dat we met onze zaalverhuur indirect interesse kunnen opwekken voor onze nieuwe tentoonstelling “ Nazipropaganda voor de Jeugd, 1933-1945” die 24 april 2020 voor publiek is geopend. We bieden diverse arrangementen aan die we dit jaar willen gaan uitbreiden voor onze klanten die zalen willen huren. Een leuk en verhalend onderdeel van zo'n arrangement zijn onze programma's en rondleidingen over onze tentoonstellingen. We stimuleren deze combinatie van zaalverhuur met onze arrangementen om het verhaal van het onderwijs maar ook van ons Onderwijsmuseum te blijven vertellen.

Een best practice waar je aan meewerkte die je graag zou willen delen.
Hoewel ik nog maar een korte tijd deze zakelijke verhuur functie beoefen, geef ik graag wat frisse ervaring mee! Ik denk dat het belangrijk is om mijn klanten maatwerk aan te kunnen bieden en daarmee een unieke museum beleving te geven. Welke verbinding kun je bijvoorbeeld leggen tussen het museum en de organisatie en/of gelegenheid waarvoor zij een zaal huren? Dit zijn interessante vragen om breder over na te denken. In gesprek gaan met de klant en persoonlijk laten zien wat je te bieden hebt zal altijd een meerwaarde geven. Als deze meerwaarde uiteindelijk voor een duurzame klantrelatie en meer bekendheid van het Onderwijsmuseum zorgt, is dat helemaal mooi meegenomen!

Lees alle interviews op de overzichtspagina van de Wie is wie.

Tags 
Nieuws
Dossiers 
Wie is Wie

Reacties