Wie is Wie: Simone van Fulpen

In de rubriek WIE IS WIE maken we maandelijks via een mini-interview kennis met een held of stille kracht uit de museumwereld. In een gevarieerd museumveld vertellen we alleen samen het verhaal en zo kunnen we gezamenlijk het publiek belang van musea verder versterken.

Deze maand maken we kennis met Simone van Fulpen.

Wat doe je bij welk museum en hoe lang al en wat heeft je daarin het meest verwonderd?
Sinds april 2016 ben ik Vrijwilligers Coördinator van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Maar ik was al verbonden bij het Kunstfort sinds 2009 als vrijwilliger Publiciteit.
Wat mij het meest verwondert wanneer ik op mijn werk kom, is het decor van het onverzettelijke fort middenin de rust van de polder. Ik slaak altijd een zucht als ik om mij heen kijk naar de fortgracht en de wuivende bomen. De eenvoud en robuustheid van het fort gaat goed samen met de poldernatuur.

Wat is je favoriete museum-/pronkstuk en waarom?
Het Kunstfort bij Vijfhuizen is geen museum met een vaste collectie. We hebben drie keer per jaar twee solo exposities, aangevuld met interventies van andere kunstenaars. Permanente kunstwerken zijn wel buiten te vinden rondom het fort. In de afgelopen jaren is er heel veel moois op het Kunstfort en in de Genieloods, die sinds twee jaar ook een expositieruimte is, te zien geweest. De tentoonstelling van Timo Nasseri ‘Uncertain Phases’ in 2018 vond ik betoverend.

Simon Trel
One and One, Timo Nasseri. Foto: Simon Trel

De ruimte van de stalen Loods en zijn objecten pasten zo goed bij elkaar. De constellaties die hij maakt hebben een mathematische grondslag, maar zijn niet rigide. Precisie en vakmanschap samen met beweging en emotie vormden een kosmisch huwelijk.

Installatie Timo Nasserie. Foto: Maarten Nauw

Wat is de uitdaging voor komend jaar?
Het is altijd de uitdaging om voldoende vrijwilligers te werven en te behouden.   De Publieksmedewerkers, Rondleiders en vrijwilligers in het Beheer doen elke dag hun best om iedereen te laten zien wat een prachtige plek het Kunstfort is. Daar ben ik trots op. Ook al is het soms een klus het balie rooster rond te krijgen, toch draagt iedereen zijn steentje bij. Die gedeelde inspanning voor  deze prachtige plek is voelbaar. Daarvoor wil je graag een stapje extra zetten.

/ CV \
Simone van Fulpen
2016 - heden Kunstfort bij Vijfhuizen, Vrijwilligers Coördinator
2009 - 2016   Kunstfort bij Vijfhuizen, vrijwilliger Publiciteit