Winnaars Museumkaarttopper zomer 2018 bekend

De Museumkaarttoppers zijn bekend! De Museumkaarttopper-wedstrijd daagde musea uit meer Museumkaarten te verkopen dan tijdens de zomer van vorig jaar.

Wie van 1 juli t/m 31 augustus 2018 méér Museumkaarten verkocht dan in diezelfde maanden in 2017, maakte kans op een van de drie hoofdprijzen: een teamuitje naar een zelf gekozen museum binnen Nederland ter waarde van maximaal € 1.500,-. Er zijn drie winnaars getrokken in twee verkoopcategorieën: Museumkaart volwassenen en Museumkaart jongeren/kids. Van de 201 Museumkaart-verkopende musea hebben er 67 meer Museumkaarten verkocht dit jaar tijdens de zomer. De volgende drie musea (op aselecte manier gekozen) hebben een teamuitje gewonnen:

Winnaar Museumkaarten Volwassenen: Fotomuseum in Den Haag
Winnaar Museumkaarten Volwassenen: Thermenmuseum in Heerlen
Winnaar Museumkaarten Jongeren/kids: Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen

De winnaars gaan hopelijk een inspirerend en gezellig teamuitje tegemoet bij een collega-museum. Aan alle andere deelnemers: dank voor de inzet! De Museumkaart is goed voor 10% van de eigen inkomsten van de museumsector in Nederland. In 2017 hebben de musea € 62 miljoen voor bezoeken met de Museumkaart ontvangen. Bovendien besteden Museumkaarthouders ook nog een fors bedrag in horeca en winkel. Al met al draagt de Museumkaart substantieel bij aan het verdienvermogen van musea!