U bent hier

Contact

Vragen over Museumcontact? Stuur een mail naar museumcontact@museumvereniging.nl

Vragen over de Museumvereniging? Stuur een mail naar info@museumvereniging.nl 

Vragen over Museumkaartbestellingen? Bel naar: 020 - 551 29 00.

Museumvereniging
Rapenburgerstraat 123
1011 VL Amsterdam
Postbus 2975
1000 CZ Amsterdam
T 020-551 29 00
F 020-551 29 01

Routebeschrijving

Met de auto vanuit alle richtingen
Neem op de ring A10 richting Amersfoort afslag S 112. Deze leidt u naar het Prins Bernhardplein (bij het Amstel Station). Ga hier rechtsaf de Wibautstraat in, richting centrum. Deze komt uiteindelijk uit op het Mr. Visserplein, waar de Mozes en Aäronkerk ook staat. Ga rechtsaf, de Valkenburgerstraat in, blijf zo rechts mogelijk rijden en volg de borden Markenhove-garage. Die leiden u, vóór het begin van de IJ-tunnel, bij de brandweerkazerne naar rechts, de Anne Frankstraat in. Hier gaat u onmiddellijk weer rechts de garage in. 
 Het is handig in de garage ver door te rijden en daar de auto te parkeren zodat u aan de andere kant de garage kunt verlaten. U komt dan uit op een plein dat de Valkenburgerstraat met de Rapenburgerstraat verbindt. Ga linksaf de Rapenburgerstraat in en steek over. Wij zitten op nummer 123. De nummering klopt niet helemaal, u bent er sneller dan gedacht. Het is een relatief nieuw gebouw met boven de deur een gevelsteen: Bussenschut.

Met openbaar vervoer
Vanaf Centraal Station: tram 9 of de metro (allebei halte Waterlooplein). 
Vanaf de tram: steek over en loop langs de Film- en TV Academie de Rapenburgerstraat in. 
Vanaf de metro: loop over het plein, langs de Mozes en Aäronkerk naar de stoplichten. Oversteken, meteen naar rechts bij de volgende stoplichten de drukke Valkenburgerstraat oversteken. Loop langs de Film- en TV Academie linksaf de Rapenburgerstraat in. Aan de rechterkant, voorbij Café Waterlooplein, ongeveer in het midden zitten wij op nummer 123. Boven de deur is een gevelsteen: Bussenschut.
Lopen kan ook: ongeveer 20 minuten via de Zeedijk

Vanaf Amstel Station: metro 51, 52 of 53 (halte Waterlooplein)
Vanaf Zuid/WTC: metro 51 (halte Waterlooplein)