Allard Pierson Lecture: Museums as Spaces of Violence

nov
donderdag 14 november 2019 - 15:00 tot 19:30 | Nina van Leerzaal in het Allard Pierson , Oude Turfmarkt 127 te Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De Allard Pierson lectures hebben tot doel de aandacht te vestigen op actualiteiten in het academisch discours van Museum- en Erfgoedstudies.
Met een achtergrond in literatuurwetenschappen en vrouwenstudies, publiceert Amy Levin over musea, diversiteit, feminisme, gender en migratie. Zij stelde een aantal belangwekkende titels samen binnen het discours van Museum- en Erfgoedstudies: Defining Memory: Local Museums and the Construction of History in America’s Changing Communities (2007); Gender, Sexuality, and Museums: A Routledge Reader (2010)Global Mobilities: Refugees, Exiles, and Immigrants in Museums and Archives (2016); and Museums, Sexuality, and Gender Activism (verschijnt in december 2019).
Verbonden aan Northern Illinois University, gaf zij als hoogleraar in de Engelse literatuur leiding aan Women’s Studies en was zij verantwoordelijk voor het curriculum van Museum Studies. Als Fulbright Scholar werkte zij als gastonderzoeker en spreker in Egypte, Myanmar en aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij als gastonderzoeker van de Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture (AHM) colleges gaf in Publieksgeschiedenis en in de MA Museum Studies.

Programma:
15.00  Ontvangst met thee
15.15 Wekomstwoord door Wim Hupperetz, directeur Allard Pierson
Inleiding door Mirjam HoijtinkMA Museum Studies UvA
15.30   Museums as Spaces of Violence. Allard Pierson Lecture, door Amy K. Levin
16.30   Discussie o.l.v. Hanneke Ronnes, MA Heritage and Memory UvA
17.00   Borrel (tot 18.30)

De Allard Pierson Lecture vindt plaats in de Nina van Leerzaal in het Allard Pierson , Oude Turfmarkt 127 te Amsterdam. In verband met het beperkte aantal stoelen verzoeken wij u vriendelijk u aan te melden, via:  s.acw-fgw@uva.nl.

De Allard Pierson Lectures zijn mogelijk gemaakt met steun van: Allard Pierson – de Collecties van de Universiteit van Amsterdam Onderwijsinstituut Kunst en Cultuurwetenschappen, Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture, (AHM), Faculteit der Geesteswetenschappen Universiteit van Amsterdam

Eerdere lezingen werden gegeven door Sebastiano Tusa, Christopher Brown, Peter Greenaway, Arthur McGregor, Krzystof Pomian, Esther Jansma, Ad de Jong Robert Lunsingh Scheurleer, Cecilia Hurley, Edward van Volen en Steven ten Thije.