U bent hier

Art Based Learning

15-29
mei
woensdag 15 mei 2019 - 11:00 tot woensdag 29 mei 2019 - 17:00 | Van Abbemuseum
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Wil je weten hoe je je leerlingen, bezoekers of cliënten op een heel persoonlijke manier kunst kan laten ervaren? Zodat ze leren van kunst in plaats van over kunst? En heel direct bezig zijn met het ontwikkelen van creativiteit en authenticiteit? Of heb je behoefte aan creatieve verdieping en verbreding voor jezelf? Werk je bijvoorbeeld als CKV-docent, docent in een van de kunstvakken, educatief medewerker bij een culturele instelling, cultuurcoördinator, pedagogisch medewerker, coach of activiteitenbegeleider?  Meld je dan aan voor de tweedaagse training Art Based Learning, ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters.

In samenwerking met ArtEZ Hogeschool biedt het Cultuurcollege deze training aan in de vorm van blended learning: dat wil zeggen een mix van e-learning en fysieke bijeenkomsten in een museum of creatieve werkplaats. Tijdens de eerste trainingsdag doorloop je zelf de vier stappen van de methodiek Art Based Learning en verdiep je je in de grondslagen van de methode. Tijdens de tweede trainingsdag wordt op je eigen proces teruggekeken en leer je vervolgens deze methodiek toe te passen in je eigen praktijk.

IN ÉÉN OOGOPSLAG:

  • Data training:

    • woensdag 15 en 29 mei 2019, van 11.00 tot 17.00 uur in het Van Abbemuseum te Eindhoven

  • inclusief e-learning voor tussentijdse zelfstudie

  • Prijs: Nu €495 euro i.p.v. €750 (exclusief 21% btw)

  • Aanvullende opties: in-company training of coaching op maat (wij brengen het museum naar de klas) is ook mogelijk! Vraag naar de mogelijkheden en prijzen via jolandakosman@cultuurcollege.nl.

  • Trainer: Famke Sinninghe Damsté
     

PROGRAMMA BIJEENKOMSTEN

Het programma vindt plaats op inspirerende locaties; een museum en/of een creatieve werkplaats. Tijdens de fysieke bijeenkomsten is ruimte voor casuïstiekbespreking, praktijkoefeningen en uiteraard intervisie.

Bijeenkomst 1

11.00 - 17.00 inclusief lunch

Bijeenkomst 2

11.00 - 17.00 inclusief lunch, afsluiting met uitreiking van de certificaten.

Tags 
Agenda

Reacties