U bent hier

Art Based Learning

3
okt
donderdag 3 oktober 2019 - 11:00 tot 17:00 | Rozet Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Alphons ter Avest: Vogelaar, dag en nacht, 1998, 91 x 123 cm, zeefdruk, fosforinkt, De Groen Fine Art Collection.

Wil je weten hoe je je leerlingen, bezoekers of cliënten op een heel persoonlijke manier kunst kan laten ervaren? Zodat ze leren van kunst in plaats van over kunst? En heel direct bezig zijn met het ontwikkelen van creativiteit en authenticiteit? Of heb je behoefte aan creatieve verdieping en verbreding voor jezelf? Werk je bijvoorbeeld als CKV-docent, docent in een van de kunstvakken, educatief medewerker bij een culturele instelling, cultuurcoördinator, pedagogisch medewerker, coach of activiteitenbegeleider?  Meld je dan aan voor de tweedaagse training Art Based Learning, ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters lector van ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

In samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten biedt het CultuurCollege deze training aan in de vorm van blended learning: dat wil zeggen een mix van e-learning en fysieke bijeenkomsten in een museum of creatieve werkplaats. Tijdens de eerste trainingsdag doorloop je zelf de vier stappen van de methodiek Art Based Learning en verdiep je je in de grondslagen van de methode. Tijdens de tweede trainingsdag wordt op je eigen proces teruggekeken en leer je vervolgens deze methodiek toe te passen in je eigen praktijk.
 

IN ÉÉN OOGOPSLAG:

 • Data training:

  • VOL woensdag 6 en 27 maart 2019, van 11.00 tot 17.00 uur in de Kunsthal KAdE te Amersfoort

  • VOL woensdag 15 en 29 mei, van 11.00 tot 17.00 uur in het Van Abbemuseum te Eindhoven

  • donderdag 6 en 27 juni, van 12.00 tot 18.00 uur in De Groen te Arnhem

  • donderdag 3 en 17 oktober, van 11.00 tot 17.00 uur in de Kunsthal KAde te Amersfoort

 • Inclusief e-learning voor tussentijdse zelfstudie

 • Prijs: Nu €495 euro i.p.v. €750 (exclusief 21% btw)

 • Aanvullende opties: in-company training of coaching op maat (wij brengen het museum naar de klas) is ook mogelijk! Vraag naar de mogelijkheden en prijzen via jolandakosman@cultuurcollege.nl.

 • Trainer: Famke Sinninghe Damsté

INSCHRIJVEN

TOEPASSINGEN METHODIEK

 • ABL als methode van kunst ervaren voor iedereen die werkzaam is op het gebied van (kunst- en cultuur-)educatie, welzijnswerk, coaching etc.

 • ABL als aanjager van creatieve processen, artistiek onderzoek en persoonlijke groei in onderwijs, informele kunsteducatie, naschoolse opvang, jongeren- en ouderenwerk, persoonlijke coaching etc.

 • ABL als verbindende en verdiepende factor tijdens museumexcursies, werkweken, kunstreizen, studiedagen, participatieprojecten, coachingstrajecten, teambuilding etc .

LEERDOELEN

Na het doorlopen van de Art Based Learning methode ben jij als deelnemer in staat om:

 • de vier stappen van Art Based Learning op effectieve wijze in de praktijk te brengen met een groep leerlingen, bezoekers of cliënten.

 • de methodiek in te passen in je eigen (les-)praktijk.

 • de methodiek toe te passen voor diverse doeleinden zoals creativiteitsontwikkeling, artistiek onderzoek, kunstbeschouwing en persoonsvorming.

Hester Oerlemans, On the run II, 2014, 32 x 34 cm, tekening, tape, De Groen Fine Art Collection.

Hester Oerlemans, On the run II, 2014, 32 x 34 cm, tekening, tape, De Groen Fine Art Collection.

PROGRAMMA BIJEENKOMSTEN

Het programma vindt plaats op inspirerende locaties; een museum en/of een creatieve werkplaats. Tijdens de fysieke bijeenkomsten is ruimte voor casuïstiekbespreking, praktijkoefeningen en uiteraard intervisie.

Bijeenkomst 1
11.00 - 17.00 inclusief lunch

Bijeenkomst 2
11.00 - 17.00 inclusief lunch, afsluiting met uitreiking van de certificaten

INSCHRIJVEN

Wil je je inschrijven? Meld je dan aan via onderstaande knop. Goed nieuws: in 2019 kunnen we de kosten verlagen van €750 naar €495 excl 21% btw! We hebben de training iets verkort, zodat je deze training met je persoonlijk scholingsbudget kunt betalen en minder moeite hebt met het vinden van vervanging! Bij vragen mail je naar info@cultuurcollege.nl. 

INSCHRIJVEN

Tags 
Agenda

Reacties