Bekendmaking Kidsproof musea en Museuminspecteur van het jaar op 9 november

vrijdag 9 november 2018 - 15:00 tot 17:00 | Nationaal Militair Museum, Soest
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Blijvende binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties. Museuminspecteurs, van Museumkids, is een middel om die band te verstevigen.
Op vrijdagmiddag 9 november in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg sluiten we feestelijk een heel mooi Museuminspecteurs-jaar af met de uitreiking van de Museumkids Awards.

Dit jaar draait het programma volledig om de Museuminspecteurs zelf: de 10 topinspecteurs zijn de helden van het feest. Samen met hun klasgenootjes werken zij onder de bezielende leiding van Kim-Lian van der Meij mee aan een museaal programma waar ook de Museuminspecteur van 2019 bekend wordt gemaakt!

Ieder jaar laten duizenden Museuminspecteurs hun stem horen en vertellen hoe zij hun museum-bezoek hebben ervaren. Daarmee kiezen zij de ‘Kidsproof musea’, musea die door kinderen t/m 12 jaar het beste geschikt voor de kidsdoelgroep zijn bevonden. De Museuminspecteurs zullen op 9 november ook de ‘Kidsproof musea 2019’ bekendmaken.

Je bent van harte uitgenodigd voor dit inspecteursfeest, om de museumbeleving van deze Museuminspecteurs én hun familie te ervaren! Neem gerust een collega mee die dagelijks contact heeft met de Museumkids, zoals baliemedewerkers en educatoren. Zonder hun inzet was het niet zo’n bijzonder inspectiejaar geworden. Graag horen we vooraf met hoeveel mensen je wilt komen

Aanmelden kan rechts bovenaan deze pagina.