Bijeenkomst ‘Zero Waste Expeditie Cultuur’

donderdag 29 november 2018 - 15:00 tot 17:00 | Nieuwe Luxor Theater
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Graag nodigen wij je uit voor de bijeenkomst ‘Zero Waste Expeditie Cultuur’ op donderdag 29 november 2018 in het Nieuwe Luxor Theater van 15:00-17:00 uur.

Hoe voorkomt u als instelling verspilling van grondstoffen?
Acht prestigieuze instellingen (het  Van Abbemuseum, Paradiso, De Maaspoort, TivoliVredenburg, Zuiderzeemuseum, Kunstlinie Almere Flevoland, Luxor Theater Rotterdam en Museon) gingen de afgelopen maanden op Zero Waste Expeditie. Wat zijn de lessons learned? De koplopers nemen u aan de hand van drie concrete cases mee in hun eerste stappen richting een circulaire bedrijfsvoering.

Expeditie Tool voor cultuurinstellingen
Daarnaast lanceren we de Zero Waste Expeditie Tool. Deze tool is ontwikkeld op basis van de individuele trajecten en helpt je als instelling om zelfstandig aan de slag te gaan met afvalpreventie en -scheiding. Je kunt vanaf de lancering kosteloos gebruik maken van deze tool.

Een Zero Waste Expeditie levert niet alleen een duurzame cultuurinstelling op, maar kan ook een economische besparing zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit waarschijnlijk tussen de € 3000 en € 6600 kan besparen op afval per jaar. Daarnaast is onze sector met 1.136 instellingen en ruim 50 miljoen bezoekers op jaarbasis, afvalintensief.

Er liggen echt kansen om maatschappelijke én financiële winst te behalen voor jullie als instelling. Laat je inspireren op 29 november zodat je zelf aan de slag kunt!

14:30 Inloop en ontvangst
15:00 Welkomstwoord door Marc van Kaam en Remco Wagemakers
15:10 Resultaten koplopers
15:40 Live lancering van de Toolbox inclusief toelichting