Brexit-bootcamp voor de cultuursector

mrt
donderdag 14 maart 2019 - 19:30 tot 22:00 | Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Nu de deadline van de Brexit snel dichtbij komt, manifesteren zich praktische problemen. Kom naar de bijeenkomst en stel ons expertpanel al je vragen.

Wat voor effect heeft de Brexit voor de mobiliteit van Nederlandse kunstenaars en voor de positie van de culturele sector? Waar moet je rekening mee houden tijdens en na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU? Wat heb je nodig om volgend jaar als artist in residence naar Londen of Brighton te gaan? Zijn contracten nog wel rechtsgeldig? Veel praktische vragen waarop de antwoorden nog lang niet altijd duidelijk zijn. Daarom organiseert DutchCulture een Brexit-bootcamp. Je bent van harte welkom!

Ons expertpanel geeft inzicht en beantwoordt samen met het Brexitloket van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Roel van der Ven (Nederlands cultureel attaché in het VK) tijdens deze bijeenkomst prangende vragen. Dat de culturele uitwisseling met het VK blijft bestaan staat buiten kijf; de Nederlandse overheid heeft uitgesproken dat het Verenigd Koninkrijk de komende jaren een prioriteitsland blijft. Zo initiëren DutchCulture, de rijksfondsen en de Nederlandse Ambassade in het Verenigd Koninkrijk in 2019 een bovensectoraal programma waarin de Nederlandse cultuursector een actieve samenwerking aangaat met collega’s in Manchester. Op donderdag 14 maart lichten we hiervan meteen een puntje van de sluier op.

Wees welkom!

De toegang is gratis. Bestel je tickets hier

Meer informatie over de sprekers en het panel vind je hier