Conferentie: Durven, zien, ervaren & delen

aug
donderdag 23 augustus 2018 - 09:30 tot 16:30 | Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op 23 augustus organiseert Kunstbedrijf Arnhem een Conferentie. Deze conferentie is ook geschikt voor educatief medewerkers van Musea die met name in aanraking komen met Primair Onderwijs kinderen.

Uniek dagprogramma over het creatief proces in het basisonderwijs
Donderdag 23 augustus 2018 in Rozet Arnhem

DOMPEL JE ONDER IN HET CREATIEF PROCES EN LAAT JE INSPIREREN!

Kunstbedrijf Arnhem heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de inzet van het creatief proces binnen de kunstvakken. Onze kennis, vaardigheden en praktijkvoorbeelden delen we graag met jou in een interactieve dag. Doe nieuwe inzichten en ideeën op, deel je eigen ervaringen en vergroot je netwerk. Deze dag wil je niet missen.

Luister naar de boeiende lezing van Mark Mieras. Kijk hoe Project Sally de didactiek van het creatief proces live op de vloer toepast met een basisschoolklas. En ga zelf aan de slag in de workshops, waarin je nog meer bagage krijgt om zelf (vakoverstijgend) te werken vanuit het creatief proces. Ontmoet je vakgenoten en verzamel nieuwe ideeën voor je eigen aanbod.

Voor Kunstbedrijf Arnhem is het creatief proces hét uitgangspunt voor cultuureducatie. Het laat leerlingen hun eigen creativiteit ontwikkelen, onderzoeken en vormgeven. Maar hoe breng je dit proces in praktijk? En hoe kun je naadloos aansluiten op de vraag vanuit de school? Schrijf je in en laat je inspireren. We zien je graag 23 augustus.

Wat levert deze dag je op?

• Nieuwe inzichten, ideeën en best practises van vakgenoten, waar je weer een heel jaar (of langer) mee vooruit kunt
  • Waardevolle handvatten om als kunstenaar de 4 fases toe te passen in je eigen aanbod
  • Praktische kennis en kunde om vakoverstijgend te werken vanuit het creatief proces
  • Meer lef en vaardigheid bij het uitdragen van het belang van cultuureducatie binnen het onderwijs

Voor wie?
Kunstenaars in de klas, kunstvakdocenten, cultuurcoaches, educatief medewerkers van culturele instellingen. Kortom, iedereen die werkzaam is binnen kunsteducatie in het basisonderwijs.

Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem

NB. Om deze dag goed te kunnen volgen, is ervaring in en/of affiniteit met het onderwijs gewenst.

9.30 uur Ontvangst & inloop

10.00 uur Welkom & opening

10.15 uur Creatief brein - lezing door Mark Mieras
Creativiteit is een onderdeel van elk leerproces. Het zit diep in ons. Maar waarom is het zo lastig om buiten je eigen kaders te treden? En waarom geeft het vreugde?

11.15 uur Pauze

11.30 uur Parallelsessies: de 4 fases van het creatief proces – kies één van de 5 disciplines

1. Beeldend door Ingrid Wielema en Jillis Verbeek
2. Dans door Noura Rezgui
3. Digitale media door Anneke Ingwersen en Tjeerd Kootstra
4. Muziek door Annette Hamelink en Suzan Lutke
5. Theater door Miriam van Meer en Nataschenka le Clercq

13.00 uur Lunch

14.00 uur Project Sally - praktijkcase: De 4 fases van het creatief proces live op de vloer

15.00 uur Pauze

15.15 uur Parallelsessies: vakoverstijgend werken

1. De kunsten onderling in digitale media (groep 5 t/m 8) door Tjeerd Kootstra en Anneke Ingwersen
2. Cabinet van Stilte (groep 1 t/m 8) door Pieter Mols
3. Ontdek de wereld met de kunstvakken (groep 4 t/m 8) door Simone Kuijpers
4. Sleutelvraag stellen (groep 1 t/m 8) door Jillis Verbeek
5. Taal moet je beleven (groep 1 t/m 8) door Nataschenka le Clercq
6. Van idee tot afspraak (groep 1 t/m 8) door Miriam van Meer en Doreen Keurentjes
7. Vakoverstijgend werken met muziek: Het kan niet anders!! (groep 1 t/m 8) door Annette Hamelink en Suzan Lutke

16.30 uur Borrel

Datum: donderdag 23 augustus
Tijd: 10.00-16.30 uur, met aansluitend borrel
Locatie: Rozet, Kortestraat 16 Arnhem
Kosten: € 75,00 (incl. 21% BTW, thee/koffie, lunch en borrel)

Let op: schrijf je in vóór 13 juli 2018!

SCHRIJF DIRECT IN