U bent hier

Congres Collectietoegankelijkheid (Herhaling)

10
feb
maandag 10 februari 2020 - 13:00 tot 16:30 | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, Amersfoort
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed kijkt terug op een geslaagd congres over Collectietoegankelijkheid afgelopen 2 december. Vanwege de grote belangstelling wordt het programma inclusief een aantal deelsessies nogmaals aangeboden op 10 februari.

Hoe creëer je een groter publiek voor je collectie? Wat behelst de Code Bruikleenverkeer 2017 en hoe kun je deze praktisch invullen? Welke clichés bestaan er in ons vakgebied en zijn deze te weerleggen? Wat kan aansluiting bij CollectieNederland je brengen? Zomaar wat onderwerpen die aan bod komen op deze middag.
Het congres wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de directie Erfgoed en Kunsten (OCW) en vindt plaats bij de RCE. Tijdens het congres gaan we, naast een plenair gedeelte, in deelsessies uit elkaar. Met als doel om elkaar te inspireren, kennis te delen en gezamenlijk nieuwe wegen te verkennen.

Voor meer informatie over de deelsessies en programma klik hier 

Het congres is met name interessant voor professionals werkzaam bij collectiebeherende instellingen, zoals musea, kastelen en overheden.

Let op: de middag is bedoeld voor geïnteresseerden die voor 2 december op de wachtlijst stonden of anderszins verhinderd waren. Voor degenen die in december aanwezig waren zal deze middag geen nieuwe informatie bevatten. U kunt de informatie wel doorsturen naar geïnteresseerde collega’s.

Aanmelden
U kunt de bijeenkomst gratis bijwonen, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan met dit aanmeldformulier.

Tags 
Agenda

Reacties