U bent hier

Creating Storage for Cultural Heritage

18
feb
dinsdag 18 februari 2020 - 09:00 tot 17:00 | Beeld en Geluid (voorheen Museum voor Communicatie (COMM) - Den Haag
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Helicon Conservation Support organiseert aankomend jaar een symposium. Het symposium is voor iedereen die in aanraking komt of zal komen met de beleidskant/ ontwerpen/ regelgeving en andere keuzes met betrekking tot de opslag van museale/ archeologische/ archivale collecties. Zoals beleidsmedewerkers/ directies van fondsen, overheidsinstanties zoals gemeenten, musea, archieven, maar ook architecten, onderzoekers en organisaties die zich bezighouden met de opslag van erfgoedcollecties.

Het symposium is genaamd Creating Storage for Cultural Heritage. Hoogwaardige Opslag: Keuzes, Kansen en Uitdagingen bij Depotbouw. Op dit symposium zullen thema’s rond het tot stand komen van depotgebouwen bespreekbaar worden gemaakt. Dit zal gebeuren door diverse sprekers, verdiepende parallelsessies en ter afsluiting een paneldiscussie waarin wordt gekeken naar de toekomst van het depotgebouw.  Het symposium biedt een platform om in gesprek te gaan over depotgebouwen, inclusief soorten depotmodellen, de aanbestedingsprocessen, de financiële- en de gebruikerskant.

Het symposium bevat een programma met als plenaire sprekers:

  • Dr.ir. Morten Rhyl-Svendsen Associate professor at the department of The Royal Danisch Acadamy of Fine Arts in Copenhagen, Denmark. - Een van de bedenkers van het Deense depotmodel.
  • Hedy d’Ancona Voormalig Minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur - Zal terugblikken op het Nederlandse cultuurbeleid en het Deltaplan voor het Cultuurbehoud.
  • Dr. Bart Ankersmit Senior Researcer Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Zal ons meenemen in zijn onderzoek naar verschillende typen depots in Nederland.
  • Sjarel Ex Directeur Museum Boijmans van Beuningen - Zal spreken over de bouw van het nieuw unieke depot van Museum Boijmans van Beuningen.

Dagvoorzitter:  Daan Nieber Nederlands televisiepresentator o.a. van programma’s als De Rekenkamer en De Keuringsdienst van Waarde.

Aanmelden kan via https://symposium2020.dutchconservationgroup.com/  
Bij de aanmelding graag je voorkeuren aangeven voor de parallelsessies. Deze zullen in de namiddag plaatsvinden. Meer details, informatie over de programmering en volgen op de website. 

Vragen? Neem contact met ons op edu@helicon-cs.com +31 (0)71 30 30 940

Reacties