Culturele Business dag #3: Toezicht houden in roerige Tijden

mrt
donderdag 11 maart 2021 - 10:30 tot 16:30 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De behoefte aan contact tussen directies en MT-leden in de culturele sectoren, creatieve industrie en bedrijven is nu groter dan ooit te voren. Felix Meritis, ABN AMRO, Cultuur + Ondernemen en Marc Noyons & Partners willen in deze behoefte e behoefte aan contact tussen directies en MT-leden in de culturele sectoren, creatieve industrie en bedrijven is nu groter dan ooit te voren. Felix Meritis, ABN AMRO, Cultuur + Ondernemen en Marc Noyons & Partners willen in deze behoefte faciliteren.

Tijdens de derde Culturele Business Dag spreken we wederom met diverse gasten uit de culturele sector, creatieve industrie en het bedrijfsleven. Organisaties hebben te dealen met een veelheid aan veranderingen op financieel, maatschappelijk en sociaal vlak in extreem korte tijd. Denk bijvoorbeeld aan de corona-crisis, wegvallende inkomstenstromen, de Me Too-beweging en Black Lives Matter. Veel organisaties hebben radicale koerswijzigingen moeten doorvoeren of speelden in op snel veranderende omstandigheden. De vraag die daarom centraal staat tijdens deze editie:

Hoe houd je toezicht wanneer verandering een constante factor is?

We onderzoeken wat de rol is van de Raad van Toezicht en Bestuur in tijden van crisis en hoe je als directeur-bestuurder een goede risicoanalyse kan maken op het moment dat er grote veranderingen plaatsvinden.

Tijdens dit dynamische, online programma spreken onze gasten over hun kennis en ervaringen. Wat ging er goed? Wat ging er fout? Wat hebben ze geleerd? Wat kunnen de culturele sector en creatieve industrie leren van het bedrijfsleven, en andersom? Kortom: welke tools hebben we nodig om in deze periode een veerkrachtige organisatie te leiden?

Wat kan je verwachten?

We trappen af met een keynote van Carolien Gehrels, de kersverse voorzitter van de Raad van Toezicht van het Holland Festival, European Cities Director bij Arcadis en oud-wethouder Kunst en Cultuur bij de Gemeente Amsterdam. Zij reflecteert op de dynamiek tussen Raad van Toezicht en directeur-bestuurder in tijden van crisis.

Verder duiken we in de casus van het Rembrandthuis samen met directeur-bestuurder Lidewij de Koekkoek en voorzitter Raad van Toezicht Maarten Feilzer. Zij vertellen over hoe zij hebben gehandeld in crisistijd wanneer bezoekersaantallen drastisch kelderden.

De tweede casus van het programma is van BredaPhoto waar directeur Fleur van Muiswinkel en bestuursvoorzitter Bart Straatman terugblikken op september 2020 toen door commotie het werk van Erik Kessels werd weggehaald. We horen hoe zij opereerden in deze crisissituatie.

Ilona Roolvink (manager Art & Heritage bij ABN AMRO) vertelt over het kunstwerk wat haar het meest inspireerde om een bepaalde managementbeslissing te maken in haar werk. Abdelkader Benali (schrijver en theatermaker) sluit het programma af met een reflectie op wat de revue is gepasseerd.

Nieuwsgierig geworden? Meld je hier aan, dan ontvang je een link om mee te kijken.en