U bent hier

Cursus Behoud en Beheer

10
dec
donderdag 10 december 2020 - 10:00 tot 17:00 | Musea Zutphen, 's-Gravenhof 4, 7201 DN, Zutphen
Toevoegen aan persoonlijke kalender

In musea bewaren we voorwerpen voor de eeuwigheid. De meest kwetsbare objecten worden in een museum verzameld, bewaard, onderzocht en tentoongesteld, om ze voor eeuwig te kunnen delen met toekomstige generaties. Maar hoe hard we ook ons best doen: alles is onderhevig aan verval. Aftakeling is een natuurlijk proces. In musea proberen we dat proces te vertragen en de levensduur van kostbare objecten te verlengen. De zorg voor een museumcollectie en de aandacht voor de daarbij gemoeide omgevingsfactoren noemen we preventieve conserverende handelingen.

Hoe kun je deze conserverende handelingen het beste uitvoeren? Hoe kun je jezelf specialiseren in bijvoorbeeld het reguleren van het binnenklimaat, het weren van stof, het buiten houden van direct licht of het bestrijden van insecten en schimmels? In de training Beheer en Behoud leer je alles over het conserveren van een museumcollectie: je ervaart hoe je een collectie het beste kunt behouden en gaat in gesprek over het waarom.

Voor wie?
De training is bedoeld voor iedereen met een hart voor cultureel erfgoed en voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan het professioneel behoud ervan. De training is geschikt voor medewerkers van musea, landgoederen en kastelen, archieven, bibliotheken, beheerders van gemeente- en bedrijfscollecties, maar ook voor particuliere verzamelaars en kunstliefhebbers.

Voor meer informatie en om in te schrijven, kunt  u terecht op de website van Cultuur Oost.

Tags 
Agenda

Reacties