Cursus determineren historische fotografische procedés

feb-mrt
dinsdag 4 februari 2020 - 10:00 tot dinsdag 24 maart 2020 - 16:00 | Heinsiuszaal, tweede verdieping van de Universiteitsbibliotheek Leiden, Witte Singel 27
Toevoegen aan persoonlijke kalender

In Leiden bevindt zich het Nederlandse universitaire studie- en onderzoekscentrum bij uitstek op het gebied van de geschiedenis van de fotografie. In de Universiteitsbibliotheek Leiden bevindt zich in de afdeling Bijzondere Collecties de befaamde fotografiecollectie van het Prentenkabinet. Deze oudste publieke fotocollectie van Nederland bevat een collectie originele foto’s en fotografica, een bibliotheek en documentatiebestand die tezamen een uniek overzicht geven van de (Nederlandse) fotografie van 1839 tot heden. Alle historische fotografische procedés, de diverse verschijningsvormen en technieken uit de geschiedenis van de fotografie zijn vertegenwoordigd, evenals hoogtepunten, belangrijke namen en bijzondere fenomenen uit de infrastructuur van de fotografie in Nederland. De bibliotheek en documentatiebestanden van de fotocollectie richten zich op alle richtingen in de fotografie, van artistieke tot en met commerciële, wetenschappelijke, optische, chemische en technische aspecten van het medium. Dit maakt een brede bestudering van het medium fotografie vanuit verschillende disciplines mogelijk.

Klik voor meer informatie

Agenda Nieuws