U bent hier

Dancing Museums slotseminar

19
mei
vrijdag 19 mei 2017 - 13:00 tot 17:30 | Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18, 3015 CX Rotterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

foto door: Fred Ernst

Kunst kijken, kunst beleven, kunst voelen 

Museum Boijmans Van Beuningen was de afgelopen drie jaar naast onder andere het Louvre en The National Gallery een van de vijf Europese musea die participeerde in het project Dancing Museums. Wat kunnen musea leren van hedendaagse choreografen? Hoe inspireert een betekenisvolle omgeving als een museum tot nieuwe vormen van dans? Welke invloed heeft een bewegend lichaam in een museumzaal op de manier waarop het publiek kunstwerken beleeft? Hoe kun je een rationele benadering van kunstwerken veranderen in een fysieke en emotionele beleving?  

 Samen met de Nederlandse Museumvereniging en de internationale partners van Dancing Museums organiseert Museum Boijmans Van Beuningen op 19 mei een afsluitend seminar. Hierin wordt teruggeblikt op de ervaringen in de verschillende musea waar choreografen interventies uitvoerden als onderdeel van Dancing Museums. Maar er wordt ook vanuit theoretisch perspectief ingegaan op de multizintuigelijke beleving van kunst. Sprekers zijn afkomstig uit het internationale veld van museumeducatie en hedendaagse dans, tevens presenteren de deelnemende choreografen enkele van hun bevindingen.  

 Over Dancing Museums
‘Dancing Museums’ is een tweejarig Europees project over de kruisbestuiving tussen de disciplines dans en beeldende kunst. Vijf dansorganisaties uit verschillende Europese steden selecteerden ieder een talentvolle jonge choreograaf. Zo nodigde de Nederlandse partner, het Rotterdamse Dansateliers, de jonge choreograaf/performer Connor Schumacher uit voor deelname aan ‘Dancing Museums’. De groep choreografen reisde in een periode van twee jaar langs de vijf steden, met telkens een museum als uitvalsbasis. 

‘Dancing Museums’ is een initiatief van de dansorganisaties La Briqueterie - Centre de développement chorégraphique du Val de Marne (FR), Comune di Bassano del Grappa (IT), D.ID Dance Identity (AT), Dansateliers (NL) en Siobhan Davies Dance (UK) die hun lokale partners vonden in de musea Arte Sella (IT), Museum Boijmans Van Beuningen (NL), Gemäldegalerie Wien (AT), Le Louvre (FR), Mac/Val (FR), Museo Civico Bassano (IT), Museo di Palazzo Sturm (IT) en The National Gallery (UK).
 Dancing Museums wordt mede ondersteund door het Creative Europe Programme van de Europese Commissie. Zie ook: www.dancingmuseums.com.

Programma: www.boijmans.nl

Seminar gratis exclusief museumentree.
 

Reacties