De eerste stappen naar kennisborging in musea

mrt
maandag 15 maart 2021 - 09:45 tot 12:30 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender
Doelgroep: Voor directie, bestuur, conservatoren en medewerkers (betaald of onbetaald). De training is zowel geschikt voor organisaties die naast een team van vaste medewerkers vrijwilligers in dienst hebben als voor organisaties die voor 100% op vrijwilligers draaien.
Doel: Kennismaking met kennisborging en inzicht krijgen in de eerste stappen naar een eigen kennisborgingstraject.
Programma: De allereerste stap in het kennistraject is de bewustwording. Want wordt er eigenlijk kennis overgedragen in de organisatie, en welke kennis is essentieel voor de toekomst? En welke kennis moet daardoor bewaard blijven voor de continuïteit van het museum en om haar collectie te waarborgen?
In deze workshop samenwerken aan:
Meer inzicht te krijgen de methodiek van kennisborgingstrajecten en kennisbeheer in de eigen organisatie.
Nieuwe aanknopingspunten voor de kernthema’s in de eigen kennis.
Het delen van ervaringen.
Het scherp krijgen van knelpunten rond kennisbeheer.
Bewustwording van de eigen kenniscultuur en de invloed die dit heeft op de wijze van werken.

Klik hier voor meer informatie over het hele kennistraject.

Docent:                           Agnes Vugts en Michelle van der Sluis, RaadSaam Erfgoedprojecten
Datum:                            15 maart, 30 maart, 21 april, 20 mei 2021
Tijd:                                  2,5 uur