U bent hier

Een tentoonstelling maken: hoe doe je dat?

16
okt
woensdag 16 oktober 2019 - 10:00 tot 17:00 | Rozet Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Tijdens deze cursus komt het hele proces van het maken van een tentoonstelling in vogelvlucht aan bod: het eerste idee, het formuleren van doelgroepen, de organisatorische en financiële randvoorwaarden, het uitwerken van het concept en een verhaallijn, de ruimtelijke indeling en vormgeving, de planning en begroting.

PROGRAMMA IN ÉÉN OOGOPSLAG:

  • Datum: woensdag 16 oktober 2019

  • Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

  • Locatie: Rozet Arnhem

  • Prijs: €175 (exclusief 21% btw)

  • Trainer: Franjola van Hellemond

INSCHRIJVEN

In deze cursus bespreken we diverse aspecten van presentatietechnieken, met name verlichting, panelen en andere informatiedragers, inhoud en vormgeving van museumteksten en gebruik van audiovisuele en ICT-middelen. Ook komt aan bod hoe je vitrines professioneel en visueel aantrekkelijk in kunt richten met eenvoudige middelen en materialen. In de middag maken we een tentoonstellingsanalyse, waarbij we ook het inrichten van vitrines meenemen en is er ruimte voor vragen en uitwisseling. 

WAT KUN JE NA HET VOLGEN VAN DEZE CURSUS?

Na de cursus heb je inzicht in het gehele proces van het maken van een tentoonstelling, van concept tot uitvoering. Je hebt geleerd hoe je met eenvoudige middelen een tentoonstelling en vitrine aantrekkelijk kunt inrichten.

DE DOELGROEP VAN DEZE CURSUS?

Museummedewerkers die regelmatig tentoonstellingen maken en vitrines inrichten of dat in de toekomst willen gaan doen in een klein of middelgroot museum.

cultuurcollege_tentoonstelling_maken_praktisch_handboek.jpg

PRAKTISCH HANDBOEK

Van idee tot tentoonstelling is een praktisch handboek voor 'amateur'-tentoonstellingsmakers. Het geeft ze een steuntje in de rug en helpt om gemakkelijker het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien biedt het boek een handzaam overzicht aan iedereen die wil weten hoe het proces van tentoonstellingen maken verloopt. Stap voor stap wordt dat proces uit de doeken gedaan: van het plannen maken en voorbereiden tot en met het evalueren en opruimen. Elke stap is voorzien van nuttige lijstjes, handige tips en verrassende voorbeeldfoto's.

Let op! Dit boek wordt niet uitgereikt tijdens de cursus. Maar wordt als leestip aangeboden.

De bestelling gaat via uitgeverij Dedoc in Zutphen.

INSCHRIJVEN

Deelnemen aan de training? Inschrijven kan via onderstaande knop. De kosten per deelnemer bedragen €175 excl. 21% BTW. Zijn er nog vragen, stuur dan een mail aan info@cultuurcollege.nl.

Deze training is ook incompany te organiseren, neem hiervoor contact met ons op en vraag vrijblijvend om een offerte. 

Tags 
Agenda

Reacties